Hack Nieuws

DeFi-hacker liquideert Defrost Finance-gebruikers, €11 miljoen gestolen

Defrost Finance is een gedecentraliseerd handelsplatform met hefboomwerking op de blockchain van Avalanche (AVAX). Zij hebben belend gemaakt dat beide versies, Defrost v1 en Defrost v2, onderzocht worden op een potentiële hack.

Flitsleningsaanval

Eerder meldden investeerders dat ze hun ingezette Defrost Finance (MELT) en Avalanche-tokens uit de MetaMask-crypto-wallets hadden verloren, waarna het onderzoek nu is ingesteld.

Niet veel later bleek dat het Defrost V2-netwerk getroffen was door een flitsleningsaanval. Het platform was destijds van mening dat Defrost v1 niet door de hack was getroffen en besloot v2 af te sluiten voor verder onderzoek. Dit is bevestigt door een kernteamlid van Defrost, Doran, via de berichtendienst van Telegram.

Niet veel later is ook via Twitter bekend geworden dat Defrost V2 aangevallen werd.

Onderzoek van PeckShield

PeckShield, de blockchain-onderzoeker, ontdekte na een uitgebreid onderzoek dat de hacker de aandelenkoers van LSWUSDC wist te manipuleren. Dit leidde op zijn beurt tot een winst voor de hacker van ongeveer $173.000 (€162.000). Hier diepte PeckShield verder op in, waarna ze het volgende meldde:

Onze analyse laat zien dat er een nep onderpandtoken wordt toegevoegd en dat een kwaadaardig prijsorakel wordt gebruikt om huidige gebruikers te liquideren. Het verlies wordt geschat op >$12M (ruim €11 miljoen).

Ook Defrost v1 is getroffen

In eerste instantie gingen ze ervanuit dat Defrost v1 onaangetast was door de hack, omdat deze versie van Defrost geen flitsuitleenfunctie had. Het platform erkende later echter ook een noodsituatie voor v1 en verklaarde het volgende:

Ons team doet momenteel onderzoek. Wij vragen de community vriendelijk om te wachten op updates en voorlopig af te zien van het gebruik van zowel V1 als V2.

Beleggers worden tot nader order geadviseerd om te stoppen met het gebruik van Defrost Finance. Een intern team onderzoekt momenteel de situatie en zal via officiële kanalen contact opnemen met alle gebruikers.

Hack nieuws

Nigeriaanse cryptomarkt onder druk nu centrale bank P2P-diensten hard aanpakt
Chainalysis analyseert hoe oplichters zich aanpassen tijdens de bearmarkt
Circle CSO Twitter-account geschonden door oplichters
Meer nieuws

Meest gelezen

Reddit-gebruiker organiseert bankrun op 1 april
Bitcoin hashrate gaat door het dak
XRP leeft op naar hoogste punt in vijf maanden