Maak een account op Bitvavo en krijg €10 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €10
Welkomstbonus!
Aave en Synthetix Network haalden beide MakerDAO’s Maker in qua marktaandeel, dit terwijl de gehele DeFi-sector in omvang blijft groeien.
Decentralized Finance (DeFi) -tokens blijven enorme prijsstijgingen meemaken. Dit terwijl Bitcoin juist te maken heeft met een zeer lage volatiliteit.
De tokens van Aave (LEND) en Synthetix Network (SNX) stijgen de laatste tijd zeer explosief. Eerder deze week stegen ze zelfs even tot boven de MakerDAO token. Echter, MKR haalde de bovenstaande tokens snel in en staat weer op plek 28 in de ranking van CoinMarketCap met een marktaandeel van $460 miljoen.
MakerDAO is op dit moment de op 1 na grootste DeFi munt. Aave staat op plek 4 en Synthetix Network staat op plek 5.
Het concept achter Aave lijkt enigszins op MKR. Het verschil zit hem in de manier waarop ze leningen en kredietmogelijkheden genereren. Aangezien hun tokens gebruikers een stem geven bij protocol wijzigingen. Dit is vooral belangrijk in het geval van MakerDAO. Hierbij moet de gemeenschap de prijs van de Ethereum in de gaten houden om DAI’s koppeling met de Amerikaanse dollar te garanderen.
SNX is de token voor de gedecentraliseerde exchange van Synthetix. Hier kunnen gebruikers activa verhandelen die zijn gekoppeld aan de waarde van activa zoals goud en aandelen. In feite zijn SNX-houders gestimuleerd om hun tokens te verpanden om verhandelbare activa te creëren met staking rewards.
Onlangs kondigde Synthetix een nieuw gedecentraliseerd assetmanagementplatform aan, genaamd dHedge. Hiernaast introduceert Aave ook nieuwe functies in zijn protocol. Aave CEO Stani Kulechov zei hierover het volgende:
“Aave zal ook kredietdelegatie mogelijk maken, waarbij partij A haar kredietlijn kan delegeren aan partij B, die er tegen kan lenen. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door een juridische overeenkomst via OpenLaw. Een kredietdelegator kan bijvoorbeeld een partij zijn die meer krediet wil opbouwen, en een lener kan een bedrijf, NGO, overheid, instelling, etc. zijn.”
De DeFi-sector blijft groeien en genereert winsten die doen herinneren aan de initiële rage voor het aanbieden van munten (ICO) in 2017. Daarnaast beginnen tekenen van een soortgelijk bubbelscenario te verschijnen. Dit gezien de verscheidenheid aan obscure projecten elke week driecijferige winst boekt. Ondanks deze signalen lijken institutionele beleggers hun focus te richten op deze nieuwe financiële wereld.