Dell
Bitcoin

Dell koopt geen Bitcoin, ondanks bullish tweets van CEO

Veel mensen hadden stiekem gehoopt dat het computerbedrijf Dell Technologies ervoor zou kiezen om Bitcoin op de balans te plaatsen. CEO Michael Dell was de afgelopen maanden namelijk behoorlijk bezig om Bitcoin te promoten op Twitter met berichten als “Scarcity creates value.”

Scarcity creates value

Schaarste creëert waarde is natuurlijk iets wat men binnen de Bitcoin-gemeenschap graag roept, vanwege de harde supply cap van 21 miljoen eenheden. Hij gooide vervolgens olie op het digitale vuur door vervolgens de reactie van MicroStrategy CEO Michael Saylors te reposten.

Die reageerde onder het bericht namelijk met de tekst: “Bitcoin is Digitale Schaarste.”

Waarmee hij natuurlijk tegen Michael Dell wilde zeggen: “Als schaarste in jouw ogen waarde creëert, dan moet je Bitcoin hebben, want dat is de digitale en daardoor meest efficiënte variant.”

Michael Dell organiseerde op 29 juni ook een poll waarin hij zijn volgers vroeg wat het meest belangrijke op aarde is: AI, Bitcoin, liefde en relaties of geen van de bovenstaande zaken.

Uiteindelijk won Bitcoin de poll met ruim 43% van de stemmen, gevolgd door liefde en relaties op plek twee met 39,2% van de stemmen. Zijn laatste Bitcoin-post kwam op 16 juli in reactie op een interview van BlackRock CEO Larry Fink.

Die legde in het bovenstaande interview uit niet langer sceptisch te zijn over Bitcoin, nadat hij het enige tijd bestudeerd heeft. Ondanks dat alles zien we in de resultaten van Dell Technologies niet terug dat het bedrijf Bitcoin heeft aangekocht.

Geen digitale assets

Meestal onthullen bedrijven het in hun cijfers als ze digitale assets kopen of aanhouden. De aankoop van Tesla van 1,5 miljard dollar in 2021 gedurende het eerste kwartaal van dat jaar werd bijvoorbeeld via officiële filings bekendgemaakt.

MicroStrategy, Metaplanet en Semler Scientific hebben de omvang van hun Bitcoin-holdings ook in de kwartaalcijfers openbaargemaakt. Overigens maken ze ook iedere losse aankoop bekend.

Op dit moment doet Dell Technologies nog niet aan dat feestje mee. Maar dat neemt niet weg dat het een goed kwartaal was voor het bedrijf van Michael Dell. De totale omzet van Dell kwam binnen op 25 miljard dollar, wat een stijging van 9% betekende ten opzichte van het jaar daarvoor.

Met name de omzet uit servers en netwerktechnologie was met een stijging van 80% één van de sterren bij het bedrijf. Analisten voorspelden een omzet van 24 miljoen dollar, wat betekent dat Dell dus boven verwachting presteerde. In de nabeurs schoot het aandeel met 3,30% omhoog.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Waarom het $65.000-niveau cruciaal is voor de Bitcoin koers
Bitcoin wallet komt na 15 jaar tot leven: hallo Satoshi?
Cryptomarkt bloeit op: Bitcoin en Ethereum ETF’s zien grote instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13