Dell
Bitcoin

Dell Technologies boekt sterke winst dankzij AI, maar laat Bitcoin buiten beeld

Dell Technologies heeft in het tweede kwartaal van dit jaar geen Bitcoin (BTC) op de balans gezet, ondanks recente cryptische uitspraken van CEO Michael Dell over cryptocurrencies. Dit blijkt uit de financiële resultaten die het bedrijf op 29 augustus publiceerde.

Speculaties leken het lijken dat overwogen werd om BTC aan te schaffen

Alhoewel er sterke winsten werden geboekt door de groeiende vraag naar kunstmatige intelligentie (AI), werd Bitcoin niet genoemd tijdens de winstoproep of in de ingediende resultaten. Dit ondanks de speculaties dat de techgigant mogelijk overwoog om Bitcoin aan te schaffen, vooral na enkele suggestieve berichten van Michael Dell op sociale media.

Op 21 juni plaatste Dell een bericht op het platform X (voorheen Twitter) waarin hij schreef: “Schaarste creëert waarde”, een uitspraak die vaak in verband wordt gebracht met Bitcoin vanwege de harde limiet van 21 miljoen munten. De speculaties werden verder aangewakkerd toen Dell een bericht van Michael Saylor, de CEO van MicroStrategy en een fervent voorstander van Bitcoin, opnieuw deelde. Saylor had gereageerd met: “Bitcoin is digitale schaarste”, en Dell plaatste vervolgens een afbeelding van een koekjesmonster dat Bitcoin eet.

Ook een Poll georaniseerd

Op 29 juni organiseerde Dell zelfs een poll op X waarin hij zijn volgers vroeg wat belangrijker was: AI, Bitcoin, liefde en relaties, of geen van bovenstaande. Bitcoin kwam als winnaar uit de bus met 43% van de stemmen. In een interview op 16 juli met Larry Fink, CEO van BlackRock, noemde Dell Bitcoin “fascinerend” en gaf hij aan dat zijn aanvankelijke scepsis was verdwenen na grondig onderzoek.

Ondanks deze opmerkingen blijkt uit de kwartaalrapportage dat Dell Technologies geen enkele cryptovaluta, inclusief Bitcoin, heeft gekocht. Bedrijven maken normaal gesproken dergelijke aankopen bekend via hun financiële rapportages, zoals Tesla deed in het eerste kwartaal van 2021 toen het voor €1,4 miljard aan Bitcoin aanschafte.

Andere bedrijven kopen wel BTC

Andere bedrijven zoals MicroStrategy, Metaplanet en Semler Scientific hebben ook transparantie getoond over hun Bitcoin-bezittingen in hun financiële rapportages. Tot nu toe hebben slechts enkele bedrijven Bitcoin geïntegreerd in hun treasurystrategieën, waarbij MicroStrategy, onder leiding van Saylor, de koploper is met 226.500 Bitcoin in bezit, goed voor een waarde van €12,6 miljard.

Dell Technologies zelf boekte een totale omzet van €23,2 miljard in het tweede kwartaal, een stijging van 9% ten opzichte van vorig jaar. De inkomsten uit servers en netwerkapparatuur bereikten een recordhoogte van €7,1 miljard, een stijging van 80% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Analisten hadden een omzet van €22,3 miljard voorspeld. Jeff Clarke, vicevoorzitter en chief operating officer van Dell, gaf aan dat AI een belangrijke factor was in de winststijging.

“Ons momentum in AI versnelde in het tweede kwartaal en we zien elk kwartaal een toename van het aantal zakelijke klanten dat AI-oplossingen aanschaft,” aldus Clarke. “De vraag naar AI-geoptimaliseerde servers bedroeg €3 miljard, een stijging van 23% ten opzichte van het vorige kwartaal en €5,4 miljard jaar tot nu toe,” voegde hij eraan toe.

Bitcoin nieuws

Kevin Svenson: Bitcoin op het punt van explosieve stijging naar nieuwe all-time high
Analist: Cryptomarkt is klaar om uit bearish-fase te breken
Bitcoin koers stijgt naar $64.000: Voorbode van een nieuwe bullrun?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13