vietnam
Ripple

Deskundige voorspelt veelbelovende toekomst voor Ripple (XRP) in Vietnam

Een financieel expert, Yassin Mobarak, deelde op social media platform X een opvallend statement. De oprichter van Dizer Capital, een private equity firma, voorziet voor XRP een belangrijke rol in het betalings landschap van Vietnam. 

Het bericht volgt nadat de Minister van Financiën van het Aziatische land aankondigde een studie te doen met de Vietnamese Centrale Bank om te onderzoeken hoe XRP geïmplementeerd kan worden in internationale betalingen. 

Voor landen kan het vaak erg duur zijn om internationale transacties uit te voeren. Daarnaast kunnen ze ook erg lang duren. Daarom kijken Centrale Banken, waaronder de Vietnamese Centrale Bank, steeds vaker naar alternatieven.

Blockchain technologie kan hier perfect op aansluiten en XRP heeft er een specialiteit van gemaakt om precies deze markt te voorzien van haar behoeftes. Door internationale transacties efficiënter te laten verlopen kan Vietnam beter handel drijven met andere landen en wordt het voor externe investeerders makkelijker om geld naar het land te brengen.

Vietnam niet enige land dat XRP overweegt

De Financiële Minister van Vietnam, Ho Duc Phoc, gaat met de Centrale Bank van het land onderzoeken of XRP het juiste middel is om internationale transacties te optimaliseren. Hoe dit onderzoek er verder uit gaat zien is nog niet helemaal duidelijk.

Vietnam is trouwens niet het eerste land dat kijkt hoe het de populaire altcoin kan inzetten voor efficiënte transacties. Onder andere Hong Kong en Bhutan hebben pilotprojecten gestart om het gebruik van XRP te onderzoeken. 

Vietnam is een grote markt voor Ripple

Of en hoe de adoptie van XRP eruit kan zien in het Aziatische land is nog moeilijk te zeggen. Als er direct gebruik gemaakt wordt van de XRP ledger en blockchain dan kan de impact op de koers van de cryptocurrency erg groot zijn.

Vietnam heeft een Bruto Binnenlands Product (BBP) van ruim $336 miljard, de internationale betalingsmarkt van het land kan tot wel miljarden dollars bedragen. Als voor deze betalingen XRP wordt gebruikt zal logischerwijs de koers van de munt ook flink kunnen stijgen. Om een beeld te krijgen, de altcoin heeft momenteel een marktwaarde van $31 miljard.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

Oplopende spanningen in Ripple-SEC rechtszaak door geschil over deskundige getuigenis
Ripple versterkt positie in Japan door nieuwe samenwerking
Waarom deze week cruciaal wordt voor Ripple (XRP)
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?