Ripple Nieuws

Ripple Nieuws

Desondanks rechtszaak blijft GateHub Ripple’s XRP ondersteunen

Waar de rechtszaak tegen Ripple Labs nog lang niet afgelopen is, hebben diverse Amerikaanse cryptocurrency exchanges vanwege de gevolgen van de rechtszaak de altcoin van hun platform gehaald. Dit totdat de juridische problemen rondom Ripple’s XRP-token opgelost zijn. Verwacht wordt dan ook dat deze zelfde exchanges snel hierna de munt weer zullen aanbieden. Toch haalt niet iedere crypto exchange de munt van hun platform, waaronder GateHub, een crypto gateway-service gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.


Rechtszaak tegen Ripple Labs

Dit word bekend uit een blogpost op hun eigen website. Naar verluidt zullen zij XRP blijven aanbieden, totdat de Amerikaanse Securities and Exchange Comission (SEC) aangeeft dat dit toch echt niet meer mag. Aangezien momenteel nog geen besluit genomen is of XRP daadwerkelijk een security is of niet, is het ook nog niet verboden om de token op dit moment aan te bieden.

Zo wordt Ripple nu aangelaagd vanwege de vermeende verkoop van XRP tokens als security, zonder deze officieel te laten registreren. Volgens de ontwikkelaars is het echter geen security. XRP wordt eerder als ‘nut-token’ gezien, omdat het in eerste instantie wordt ingezet bij betalingen en deviezen. GateHub laat hiernaast weten dat ze zelf nooit getuige zijn geweest van ongepast marktgedrag door Ripple of zijn hogere functionarissen.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Ripple Labs heeft investeerders misleid volgens SEC

Volgens de SEC heeft Ripple Labs hun investeerders hierdoor misleid, althans als het daadwerkelijk bewezen wordt dat XRP een security is. Volgens GateHub is XRP echter geen munt die zomaar door de SEC als security bestempeld zal gaan worden. Hierbij benadrukte ze nogmaals dat de investeerders hier eerder door benadeeld worden vanwege de aanzienlijke prijsdaling, dan dat ze hier bevoordeeld mee worden.

Alhoewel GateHub de XRP-munt nu blijft ondersteunen, doet lang niet iedereen dit. Naast GateHub heeft Uphold een vergelijkbare strategie, die de munt nu ook nog steeds ondersteunt. Andere crypto exchanges, waaronder Binance.US, Coinbase, OKCoin en meer hebben de altcoin inmiddels al van hun platform verwijdert, ook al kan dit slechts tijdelijk zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten