Duitsland Vlag Crypto Markt
Bitcoin

Deutsche Bank in de problemen, markt optimistisch over Bitcoin

De Bitcoin koers doet het tot nu toe fantastisch in 2023 en daar lijken de problemen in het traditionele financiële systeem aan bij te dragen. Meerdere banken in verschillende landen zitten momenteel in de problemen en Deutsche Bank lijkt weleens het volgende slachtoffer te kunnen worden. De zogenaamde credit default swaps (verzekering op faillissement) van de bank schieten door het dak.

Vertrouwen in Bitcoin

Bitcoin had het eerder deze week even lastig met de rentebeslissing van de Amerikaanse Federal Reserve, die tegen de hoop van de markt in de rente met 0,25 procent verhoogde ondanks de onrust in de bankensector. Als je het aan de populaire handelaar Rekt Capital vraagt, dan is het voor Bitcoin zaak om in ieder geval deze maand boven de koers van 25.000 dollar af te sluiten.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin daar nog ruim boven, waardoor we wat dat betreft goed op koers liggen om het bullish momentum een vervolg te geven.

Credible Crypto, een populaire collega van Rekt Capital, zegt dat zelfs een terugval naar de koers van 23.000 dollar het bullish momentum niet zou breken. “Een paar weken van wisselvallige koersactie voordat we de rally doorzetten zou goed voor ons zijn. Iedere correctie tot de 23.000 of zelfs 22.000 dollar is niet per se zorgelijk”, zo schreef hij op 23 maart.

Nieuw hoofdstuk in de bankencrisis?

Ondertussen lijkt de bankencrisis binnen het traditionele financiële systeem over te slaan op Deutsche Bank. Eerder is het Zwitserse Credit Suisse al overgenomen door UBS en zijn de Amerikaanse banken Signature Bank en Silicon Valley Bank omgevallen.

Nu lijkt dat een vervolg te krijgen met Deutsche Bank, waarvan de credit default swaps momenteel door het dak gaan. Volgens de Duitse bondskanselier Olaf Scholz is er nog niets aan de hand, maar dat zijn meestal niet de woorden waar de markt naar luistert.

“De aandelen van banken dumpen op dit moment. Rentes dumpen. Edelmetalen in de plus en Bitcoin blijft vooralsnog vlak”, aldus de analist Daan Crypto Trades in reactie op de problemen.

Voor nu is het dus afwachten of Bitcoin nog meer “brandstof in de tank heeft” zoals Daan Crypto Trades dat zo mooi weet te verwoorden in zijn bericht. Er komen hoe dan ook een paar spannende weken aan voor de digitale munt, waarin het zich kan bewijzen als een waardig alternatief voor de traditionele financiële wereld.

Bitcoin nieuws

Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
PlanB vergelijkt saaie Bitcoin koers met 2020, ‘mensen worden ongeduldig’
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken