crypto crash, prijs crash
Altcoin

Deze 3 crypto’s kunnen in December flink gaan dalen

De crypto markt heeft de afgelopen twee maanden een positieve trend laten zien. Deze stijging werd vooral beïnvloed door de opwinding rondom de potentiële introductie van een Bitcoin spot exchange-traded fund (ETF).

Momenteel lijkt de markt echter een consolidatiefase in te gaan. Experts speculeren dat december een periode van aanzienlijke dalingen zou kunnen inluiden. In dit artikel bespreken we drie cryptovaluta die, gezien de mogelijke dalingen, binnenkort tegen een gereduceerde prijs beschikbaar zouden kunnen zijn.

Verwachting Celestia koers

Celestia (TIA), een opkomende speler in de blockchain-wereld, is één van de cryptomunten die in december een flinke correctie kunnen ondergaan.

Dit project richt zich op het vereenvoudigen van de ontwikkeling en het beheer van gedecentraliseerde blockchainnetwerken. Celestia onderscheidt zich als een modulaire blockchain- en data-beschikbaarheidslaag. Dit betekent dat het de essentiële functies levert voor het opzetten van een blockchain, terwijl het ontwikkelaars de flexibiliteit biedt om extra componenten aan te passen of toe te voegen naar behoefte. Deze aanpak adresseert een cruciaal vraagstuk om blockchain-technologie en cryptovaluta’s breder toegankelijk en populairder te maken.

De verwachting van een correctie is gebaseerd op de aanzienlijke prijsstijging die Celestia eerder deze maand ervoer. Van 10 november tot 19 november bereikte het project een nieuwe all-time high (ATH), waarbij de waarde steeg van ongeveer $2,50 naar $7,42 – een stijging van bijna 200%. Na deze piek is de koers echter gedaald; op het moment van schrijven staat de waardering rond de $5,70. Deze recente volatiliteit kan wijzen op een mogelijke aanstaande correctie in de waarde van Celestia.

Koersverloop Celesitia november
Koersverloop Celesitia november – TradingView

Er is ook een bearish divergentie waargenomen in de zes-uurs Relative Strength Index (RSI), een belangrijke momentumindicator die in technische analyse van financiële markten wordt gebruikt. Deze RSI is gedaald tot onder de 50, wat duidt op een negatieve trend. Als deze daling zich voortzet, kunnen we mogelijk aantrekkelijke koopprijzen voor TIA zien.

Het lijkt aannemelijk dat de prijs van TIA de drempel van $5 zal doorbreken en zelfs kan dalen tot in de lagere $4-regio. Deze ontwikkeling zou kansen kunnen bieden voor beleggers die op zoek zijn naar gunstige instapmomenten.

Gaat de PancakeSwap koers dalen?

PancakeSwap, een gedecentraliseerde exchange (DEX) die op de Binance Smart Chain (BSC) draait, staat bekend als een van de populairste DEX-en binnen het BSC-netwerk. De aantrekkingskracht ligt in de relatief lage transactiekosten en hoge transactiesnelheid.

Vanaf 1 november heeft de bijbehorende digitale munt, Cake, een opmerkelijke prijsstijging doorgemaakt. Deze steeg van ongeveer $1,20 naar een hoogtepunt van $2,85 op 15 november. Recentelijk is echter een correctie opgetreden, waardoor de koers op het moment van schrijven is gedaald naar $2,15, een afname van ongeveer 25%.

Dit wijst erop dat het project zijn stijgende steunlijn heeft doorbroken, wat een verdere koersdaling waarschijnlijker maakt. Als deze daling de Fibonacci steunniveaus volgt, kunnen we een verdere daling van ongeveer 20% verwachten. Dit zou betekenen dat de koers van de munt zou kunnen zakken naar een niveau van rond de $1,70.

Koersverloop Pancake afgelopen 30 dagen
Koersverloop Pancake afgelopen 30 dagen – TradingView

Arweave in een dalende trend

Arweave (AR) onderscheidt zich als een unieke blockchain-gebaseerde opslagnetwerk, met een focus op het bieden van schaalbare en permanente dataopslag. In tegenstelling tot traditionele blockchain-systemen, die zich vooral richten op financiële transacties, is Arweave speciaal ontworpen om gegevens veilig en onveranderlijk op te slaan.

Sinds medio oktober heeft AR een gestage prijsstijging laten zien, met een piek van $9,30 op 19 november. Echter, bijna 10 dagen later is de koers gezakt tot $7,27, wat neerkomt op een daling van circa 20%. Volgens crypto analist Rekt Bidding zou het project kunnen dalen tot een steunniveau van $6 alvorens het mogelijk weer stijgt. Mocht Arweave echter boven de weerstand van $8,50 uitkomen, dan zou dit een bearish voorspelling ontkrachten en een positiever beeld kunnen schetsen voor de toekomst van de munt.

Koersverloop Arweave afgelopen 30 dagen
Koersverloop Arweave afgelopen 30 dagen – TradingView

Conclusie

De crypto markt heeft recent een positieve trend ervaren, vooral aangedreven door de opwinding rond de mogelijke introductie van een Bitcoin spot ETF. Echter, er zijn indicaties dat de markt nu een consolidatiefase ingaat en experts speculeren over mogelijke dalingen in december. Dit artikel belicht drie cryptovaluta – Celestia (TIA), PancakeSwap (Cake), en Arweave (AR) – die tekenen van een naderende correctie vertonen.

Celestia, gericht op vereenvoudiging van blockchainnetwerken, heeft recent een aanzienlijke prijsstijging doorgemaakt, maar toont nu tekenen van een mogelijke daling, ondersteund door een bearish divergentie in de RSI.

PancakeSwap, populair door lage kosten en hoge snelheid, heeft ook een correctie ondergaan na een eerdere prijsstijging, wat suggereert dat de koers verder zou kunnen dalen.

Arweave, uniek in zijn focus op dataopslag, heeft een vergelijkbare prijstrend en zou volgens analisten verder kunnen dalen, hoewel een doorbraak boven een bepaalde weerstandsniveau de bearish voorspelling zou kunnen ontkrachten.

Samenvattend, terwijl de crypto markt tekenen van consolidatie vertoont, bieden de genoemde cryptovaluta mogelijkheden voor beleggers die geïnteresseerd zijn in potentieel voordelige instapmomenten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Altcoin nieuws

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Nederlandse analist Michaël van de Poppe: Deze crypto kan komende maand 46% stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt