Bitcoin

Deze 3 factoren suggereren dat Bitcoin prijs verder kan stijgen

De prijs van de Bitcoin is sinds 1 juli met meer dan 35% gestegen, van $9.080 naar $12.200. Ook is te zien dat het volume op de grote crypto exchanges blijft doorgroeien. In dit artikel doen we onderzoek naar drie belangrijke factoren die de Bitcoin koers verder kunnen laten stijgen.


Volume op grote exchanges stijgt

Een rapport van CryptoCompare vrijgegeven door Bitcoin Futures Exchange BitMEX zegt:

“In juli stegen de volumes van de grote exchanges met 42,1% tot $334 miljard, terwijl de volumes van kleine exchanges daalden met 38,1% tot $224 miljard. Een paar grote exchanges vertegenwoordigen nu 60% van het totale spotvolume. “

Het volume van de beste uitwisselingen blijft groeien
Het volume van de grote exchanges blijft groeien – Bron: BitMEX, CryptoCompare

De derivatenmarkt groeit sneller

Volgens de gegevens groeit de markt voor cryptocurrency-derivaten vele malen sneller dan de spotmarkt. In juli piekte het derivaten volume met 13,2%, terwijl het spotvolume daalde. Het rapport luidt:

“De volumes van derivaten zijn in juli met 13,2% gestegen tot $445 miljard. Ondertussen zijn de totale spotvolumes met 0,5% gedaald tot $639,1 miljard. Als gevolg hiervan zijn derivaten marktaandeel blijven winnen en vertegenwoordigden ze 41% van de markt in juli (tegenover 38% in juni).”

De trend toont de groeiende vraag naar cryptocurrency-futures en optiecontracten, die doorgaans bij professionele handelaren gewild zijn. Wanneer de futuresmarkt de belangrijkste katalystator is van de Bitcoin markt kan dit de kans op een grote piek in volatiliteit vergroten.


Populariteit van Bitcoin groeit

Op 14 augustus onthulde TradingView dat Tesla het meest bekeken aandeel op het platform was. Een goede tweede was Bitcoin, dat sinds januari 60% won. TradingView zei:

“Tesla-aandelen zijn de meest bekeken activa in Amerika. Uit onze gegevens blijkt dat Tesla in juli het meest bekeken aandeel was in 31 staten. Bitcoin liep niet ver achter. Sinds het begin van het jaar is de voorraad van Tesla bijna verdrievoudigd in prijs. Ondertussen is Bitcoin tot nu toe met 60% gestegen. “

Terwijl het spotvolume achterblijft lijkt de populariteit van Bitcoin onder detailhandelaren dus wel toe te nemen.


Recordhoge hash-snelheid

Op 16 augustus bereikte de totale hashrate van het Bitcoin blockchain-netwerk officieel een nieuw gemiddeld hoogtepunt met 129,07 miljoen terahash per seconde.

Een stijgende hashrate duidt op stabiliteit in de mining-markt. Daarnaast lijkt het erop dat miners verwachten dat de Bitcoin prijzen in de toekomst zullen stijgen.

De samenvloeiing van een algehele toename van het marktvolume, de populariteit van de Bitcoin onder detailhandelaren en snel stijgende hashrate zou kunnen bijdragen aan de voortzetting van de huidige opwaartse trend in de Bitcoin prijs.

 

Bitcoin nieuws

Zorgt China voor een nieuwe Bitcoin all-time high?
Bitcoin ETF’s halen $1,2 miljard op in beruchte septembermaand
Bitcoin ETF’s zagen gisteren bijna $500 miljoen instroom, grootste instroom sinds juni
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen