Bitcoin stijgt
Bitcoin

Nieuwe Bitcoin all-time highs in 2024? Deze 5 indicatoren geven hoop

Is Bitcoin onderweg naar nieuwe all-time highs en gaan we die in 2024 nog zien? Steeds meer mensen beginnen daar stiekem weer in te geloven en deze vijf prijsindicatoren onderbouwen dat geloof.

Open Interest Bitcoin op all-time high

De Open Interest (OI) van Bitcoin staat op een all-time high. Deze term verwijst naar het totale aantal openstaande contracten voor Bitcoin futures, en dat geeft een indicatie van de hoeveelheid geld die naar een markt stroomt.

Veel handelaren gebruiken deze indicator dan ook om de sterkte of zwakte van een trend te analyseren. Wanneer de OI stijgt betekent het vaak dat nieuwe investeerders de markt betreden en posities openen, wat meestal wijst op kracht.

Volgens CryptoQuant is dit dan ook een signaal voor de instroom van liquiditeit in de markt.

Aan de andere kant is het natuurlijk ook mogelijk dat er hierdoor wat meer volatiliteit ontstaat. Op de futuresmarkt speculeren mensen immers met een hefboom.

Steeds minder Bitcoin bij de beurzen

Verder zien we steeds minder Bitcoin bij de beurzen. Op 15 oktober zouden er nog 2,68 miljoen Bitcoin beschikbaar zijn bij de grote beursplatforms.

Dat is een daling van 20% vanaf de all-time high van 3,37 miljoen Bitcoin die in juli 2021 werd bereikt.

Daarnaast lijkt de vraag naar Spot Bitcoin ETFs toe te nemen, waardoor er natuurlijk ook Bitcoin verdwijnen bij de beurzen.

Zo zagen de Bitcoin ETFs op 14 oktober een instroom van 555,8 miljoen dollar. ETF Store President Nate Geraci noemde het een “monsterdag” voor de Bitcoin ETFs.

RSI van Bitcoin is bullish

Als we Bitcoindata21 mogen geloven, dan is ook de Relative Strength Index (RSI) van Bitcoin bullish op dit moment.

Op basis daarvan voorspelt hij een Bitcoin koers van 233.000 dollar als top voor deze bullrun. Hij denkt namelijk op basis van de RSI, die nog niet in de zone van 88-90 is gekomen, dat Bitcoin nog een flink stuk te stijgen heeft.

Die ongelooflijke koers voorspelt hij overigens voor het eerste kwartaal van 2025.

Als laatste lijkt Bitcoin momenteel sterk boven het 200-daagse koersgemiddelde te handelen. Die ligt namelijk rond de 63.335 dollar.

Rond dat niveau is volgens IntoTheBlock veel steun, want tussen de koersen van 61.770 en 63.728 dollar werden er 1,1 miljoen Bitcoin gekocht door 2,5 miljoen adressen.

Wat denk jij? Gaan we binnenkort nieuwe all-time highs zien voor Bitcoin?

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s halen $371 miljoen binnen, koers passeert $67.000
Crypto nieuws: 7,5% van Salvadoraanse bevolking betaalt met Bitcoin
Bitcoin-dominantie op hoogste niveau in 3,5 jaar
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Waarom vandaag 14:30 cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk