grayscale
Altcoin

Deze Altcoins komen onder druk te staan als Grayscale crypto moet verkopen

Deze week zijn alle ogen gericht op Grayscale en de Digital Currency Group (DCG). In het slechtste geval zou ‘s werelds grootste aanbieder van cryptofondsen een aantal van zijn altcoin fondsen moeten gaan liquideren.

Liquidatie van Altcoin fondsen

De mogelijke liquidatie van Grayscale altcoin fondsen kan van invloed zijn op de prijzen van bepaalde cryptomunten. DCG is het moederbedrijf van Grayscale en is zwaar geraakt door de instorting van crypto beurs FTX. DCG is ook het bedrijf waar Bitvavo nog 280 miljoen euro van moet krijgen.

Op 2 januari leverde Cameron Winklevoss, de mede-oprichter van Gemini, hevige kritiek op de CEO van DCG, genaamd Barry Silbert, over de bevroren fondsen. Gemini leende gebruikersfondsen aan een bedrijf van DCG genaamd Genisis. Genesis stopte de opnames door een liquiditeitscrisis nadat de FTX beurs omviel.

Door alle problemen en het feit dat de Digital Currency Group een aantal grote crypto beurzen zoals Bitvavo en Gemini grote bedragen verschuldigd is, heeft angst doen ontstaan dat Grayscale een deel van zijn trustfondsen moet liquideren om de schuldeisers van Genesis te dekken. Het bedrijf zal dan waarschijnlijk beginnen met het verkopen van de tokens uit de slecht presterende altcoin-trusts.

Fondsen die onder druk staan

Naast zijn BTC Trust Fund (GBTC), biedt Grayscale namelijk een aantal altcoin-fondsen aan. NNaast Ethereum, heeft het afzonderlijke activafondsen voor de volgende altcoins: Basic Attention Token (BAT), Bitcoin Cash (BCH), Chainlink (LINK), Decentraland (MANA), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), Solana (SOL), Stellar Lumens (XLM) en Zcash (ZEC).

Verder zijn er nog een paar kleine fondsen, zoals Filecoin (FIL), Horizen (ZEN) en Livepeer (LPT).

Eén van de meest kwetsbare altcoins is Ethereum Classic. Grayscale bezit namelijk ongeveer 8,5 procent van de totale marktkapitalisatie van Ethereum Classic. Het zou dus catastrofaal kunnen zijn voor ETC als Grayscale het fonds zou liquideren.

Ook de Horizen ZEN-token bevindt zich ook in de gevarenzone, waarbij Grayscale 4,6% van de total marktkapitalisatie in handen heeft. ZEN is momenteel meer dan 94% gedaald ten opzichte van de ATH en wisselt vandaag van eigenaar voor $9,26.

Tot slot zou ook Zcash zware verliezen kunnen lijden met 2,5% van zijn marktkapitalisatie opgesloten in een Grayscale-trust. ZEC is maar liefst 98,8% gedaald ten opzichte van zijn ATH en handelt vandaag tegen iets minder dan $40.

Invloed van Grayscale op BTC en ETH

De grootste angst van investeerders is echter de liquidatie van Grayscales enorme BTC-trust. Grayscale beheert ongeveer $10,5 miljard aan BTC, wat ongeveer 3,3% van de totale marktkapitalisatie is. Meer dan 630.000 BTC wat de markt in zou stromen, zou er vrijwel zeker voor zorgen dat de prijs crasht naar een nieuw dieptepunt in de cyclus.

Ethereum zou in een vergelijkbaar gevaar verkeren, aangezien Grayscale 3 miljoen ETH of ongeveer 2,5% van zijn marktkapitalisatie bezit. Crypto-investeerders en leidinggevenden over de hele wereld bidden dat dit scenario niet uitkomt naarmate de deadline voor actie van Silbert nadert.

Altcoin nieuws

Tether brengt dollar en goudmunten naar Telegram
Het nut van memecoins volgens het brein achter Avalanche
Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85