ethereum
Ethereum

Deze analist is extreem bullish over de Ethereum koers

Als we de populaire analist Matthew Hyland mogen geloven, dan geeft de Ethereum koers momenteel signalen die extreem bullish zijn. “Als Ethereum deze week kan sluiten boven de 2.800 dollar, dan verwacht ik een gigantische push naar de zone van 3.500 tot 3.600 dollar. Wat ook goed is voor de rest van de markt voor altcoins.”

Ethereum heeft meer nodig om te stijgen

Ondertussen is ook Real Vision analist Jamie Coutts bullish en optimistisch over Ethereum, maar volgens hem moet de activiteit op het netwerk wel omhoog voor een significante koersbeweging kan plaatsvinden.

“Hoewel de omstandigheden voor een rally zich vormen, zal Ethereum moeite hebben om te stijgen zonder een opleving van de activiteit. De fees liggen op het laagste niveau in vier jaar tijd”, zo schreef Coutts op Twitter.

Het probleem volgens hem is onder andere dat de layer-2 adoptie sterk is, waardoor mensen minder van Ethereum gebruik hoeven te maken. Daarnaast ziet hij de wereldwijde liquiditeit stijgen, wat over het algemeen wel weer een positief effect heeft op de Ethereum koers.

De wereldwijde liquiditeit geeft simpel gezegd aan hoeveel kapitaal er wereldwijd beschikbaar is voor investeringen. Als die stijgt is dat over het algemeen een goed teken voor risico-assets als Ethereum en Bitcoin.

Analist hebben niet allemaal dezelfde mening

Grappig genoeg hebben de experts niet allemaal dezelfde mening. Zo is Khelp Financial oprichter en CEO Boomer Saraga van mening dat de on-chain activiteit van Ethereum juist suggereert dat het netwerk richting een piek beweegt, terwijl de prijs hetgeen is dat achter de prestaties van het netwerk aanhobbelt.

“Vanuit een fundamenteel standpunt bereikt Ethereum all-time highs en ik verwacht dat de prijs zal volgen”, aldus Saraga.

De Ethereum koers zit al enige tijd in een significante neerwaartse trend, ondanks de lancering van de Ethereum ETFs in de Verenigde Staten. Sinds 25 juli is de Ethereum koers met 19,72% gedaald.

Vandaag gaat het gelukkig beter met Ethereum. Na de positieve uitspraken van Federal Reserve voorzitter Jerome Powell over de Amerikaanse rente is de Ethereum koers met 3,43% gestegen naar het huidige niveau van 2.765 dollar.

Daarmee presteert het net iets minder dan Bitcoin, dat op een stijging van 5,04% staat voor de afgelopen 24 uur. Bitcoin is met die stijging naar de koers van 64.268 dollar geklommen. Maken we ons dan echt op voor het tweede deel van de bullrun?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ethereum nieuws

Bitcoin en Ethereum ETF’s kampen met uitstromen, terwijl koersen stijgen
Waarom presteren Bitcoin en Solana beter dan Ethereum?
Ethereum nadert bodem ten opzichte van Bitcoin, zegt populaire analist
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13