Bitcoin stijgt
Bitcoin

Crypto analist verwacht snel een Bitcoin koers van $90.000

Bitcoin schoot over de afgelopen week met ruim 10% omhoog en één analist verwacht pas op de koers van 90.000 dollar weer een correctie. “Ik geloof dat dit een ‘real deal’ marktpomp is, omdat de fundamentals en technicals elkaar aanvullen”, aldus Roman in gesprek met Cointelegraph.

De correctie van 73.800 naar 56.800 dollar was volgens hem een daling die we nodig hadden voor hogere toekomstige koersen.

Bullish omkeerpatroon voor Bitcoin

Volgens de analist is er op dit moment sprake van een “bullish omkeerpatroon” in de grafiek van Bitcoin. Dat ziet Roman als een sterke indicator dat we niet terugvallen in een nieuwe periode van consolidatie, totdat de all-time high van 14 maart van 73.800 dollar met tenminste 20% is overstegen.

“Ik denk dat we opstijgen naar tenminste 90.000 tot 100.000 dollar voordat we een nieuwe periode van consolidatie of correcties zien”, aldus de analist.

De laatste koersstijging van Bitcoin is echter ook het gevolg van het hernieuwde optimisme over de snelle goedkeuring van de Spot Ethereum ETF in de Verenigde Staten.

Het zou zomaar kunnen dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) binnen nu en een paar dagen de Ethereum ETFs van goedkeuring voorziet.

Extreme hebzucht keert terug in de markt

Met het optimisme was er ook meteen weer sprake van extreme hebzucht in de markt. De beroemde Fear & Greed Index (een indicator om het sentiment te meten) schoot met 12 punten omhoog in 24 uur en kwam daarmee uit op 76/100 – waarmee er volgens de index sprake is van extreme hebzucht.

Het positieve sentiment kwam nadat bekend werd dat de SEC aanvragers van de Ethereum ETF aanspoorde om haast te maken met hun 19b-4 filings. Dat wijst erop dat men binnen de commissie waarschijnlijk klaar is om de Ethereum ETFs van goedkeuring te voorzien.

Wel is het grappig dat Bitcoin omhoog sprong door dit nieuws. In principe zorgt dit voor Bitcoin natuurlijk voor “extra concurrentie” in de ETF-wereld. Al valt het nog maar te bezien in hoeverre Ethereum een concurrent van Bitcoin kan zijn.

Dat is de afgelopen jaren niet gelukt en de poging om Ethereum te “branden” als een nog betere vorm van geld dan Bitcoin was niet echt succesvol.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen