Bitcoin stijgt, Bitcoin groen
Bitcoin

Deze analist voorspelt binnen 6 maanden een BTC koers van $70.000

Bitcoin (BTC) nam afgelopen week de leiding in de cryptomarkt met een opvallende stijging. De koers staat nu boven de $30.000 grens. Deze positieve trend lijkt sterk te zijn beïnvloed door het vooruitzicht van een goedkeuring voor de Bitcoin Spot exchange-traded fund (ETF), waarbij goedkeuring steeds realistischer wordt. Volgens enkele analisten zou de Bitcoin prijs in het komende halfjaar zelfs kunnen oplopen tot $70.000.

De bekende crypto-analist en YouTuber, Jebb, heeft recent de 200-wekelijkse Simple Moving Average (SMA) onder de loep genomen. In het Nederlands staat deze indicator bekend als het eenvoudig voortschrijdend gemiddelde. Deze technische indicator wordt frequent gebruikt in de handel en analyse van financiële instrumenten, waaronder aandelen en cryptocurrencies. Een SMA wordt vastgesteld door de slotkoersen van een bepaalde periode op te tellen en vervolgens te delen door het aantal van die perioden. Dit helpt om langetermijntrends te identificeren door kortstondige prijsvolatiliteit en ruis te verminderen.

Jebb zijn voorspelling

Jebb onderstreepte de blijvende relevantie van de SMA-indicator voor toekomstige prijsvoorspellingen, ondanks de volatiliteit en prijsdalingen die Bitcoin in 2022 heeft ervaren. Op basis van zijn analyse en de door hem gebruikte indicatoren, voorspelt hij dat de Bitcoin-prijs in de komende zes maanden zou kunnen stijgen tot een waarde tussen de $50,000 en $70,000. Bij zijn voorspelling houdt de analist ook rekening met het aanstaande “halving” evenement in april 2024, dat potentieel een positief effect op de Bitcoin-prijs zou kunnen hebben.

Deze experts voorziet eerst een 50% daling

De meningen van experts lopen uiteen. Terwijl sommigen optimistisch zijn, waarschuwt de gerenommeerde analist Benjamin Cowen voor een mogelijke daling van de Bitcoin-prijs voordat deze weer stijgt. Op basis van historische trends gelooft hij dat de prijs met 50% kan dalen in de aanloop naar het halving evenement, wat zou resulteren in een waarde van $15.000 per Bitcoin. Cowen baseert deze voorspelling mede op zorgen over afnemende marktliquiditeit, wat kan leiden tot grotere prijsschommelingen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht BTC of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Hedgefondsmanager: Crypto kan exploderen bij renteverlaging van 0,50%
De Bitcoin-rally lijkt ten einde voordat deze echt van start ging
Bitcoin op weg naar $64K: Wat de renteverlaging van de Federal Reserve kan betekenen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’