Bitcoin stijgt
Bitcoin

Deze Bitcoin indicator signaleert voor het eerst sinds maart 2020 een groot koopmoment

We zijn al weken of zelfs maanden aan het speculeren over een bodem voor de Bitcoin koers. Het zou zomaar kunnen dat een paar simpele bewegende gemiddelde uit de technische analyse het enige is dat we nodig hebben voor het vaststellen van die bodem.

In een Twitter thread van 2 juni deelt on-chain analist genaamd ‘Checkmate’ dat de “Investor Tool” indicator in het “koop de dip”-gebied aangekomen is.

Is het tijd om de Bitcoin dip te kopen?

De Investor Tool is een simpele maar effectieve manier om de staat van de Bitcoin markt te bepalen. Dit interessante hulpmiddel is ontwikkeld door Philip Swift van LoonIntoBitcoin om te bepalen of Bitcoin “oververkocht” of “overgekocht” is. Om dat te bepalen gebruikt de tool het 2-jarige simpele bewegende gemiddelde en dezelfde lijn vermenigvuldigt met 5. Hierdoor krijg je twee lijnen die samen een kanaal vormen waar Bitcoin sinds de beginjaren in heen-en-weer beweegt.

Momenteel zitten we net onder het 2-jarige simpele bewegende gemiddelde en door de hele geschiedenis van Bitcoin is dat een goed koopmoment geweest. Wees je ervan bewust dat dit geen enkele garanties geeft op een herstel voor Bitcoin. Resultaten uit het verleden bieden immers geen garanties voor de toekomst. Vaar er niet volledig op, maar gebruik dit soort grafieken vooral als extra hulpmiddel voor het bepalen van je strategie.

Steeds meer analisten reppen over de bodem

Hoewel de Bitcoin bulls nog onder het bloed zitten van de afgelopen maanden en we pas net over de 30.000 dollar heen zijn, geeft de Investor Tool hoop. Daarnaast zien we momenteel steeds meer analisten die voorzichtig beginnen te spreken over een bodem. Bijvoorbeeld Arthur Hayes, de voormalige CEO van derivatengigant BitMEX die suggereerde dat de Terra-dip die Bitcoin tot 23.800 dollar bracht weleens de bodem kon zijn.

Tijdens de val van Terra verkocht de Luna Foundation Guard meer dan 80.000 Bitcoin om de UST-stablecoin te redden. Dat lukte niet, maar die enorme muur van 80.000 Bitcoin die het rond die koers naar buiten slingerde kan weleens het fundament van de bodem vormen. Er lijkt in ieder geval heel veel voor nodig om Bitcoin nog lager dan die koersen te brengen.

Bitcoin nieuws

De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Bitcoin-prijs klimt naar 65.000 dollar na gematigde reactie Iran op Israëlische aanval
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?