bitcoin
Bitcoin

Crypto analist: ‘Deze bullrun van Bitcoin is anders dan alle anderen’

De Bitcoin koers bereikte eerder deze week voorzichtig een nieuwe all-time high. Daarna klapte de koers omlaag, maar volgens Matthew Howells-Barby van het beursplatform Kraken kunnen we ons opmaken voor een hele bijzondere bullmarkt. De Spot Bitcoin ETFs, technologische vooruitgang, verandering op het gebied van wet- en regelgeving en macro-economische factoren maken deze cyclus uniek; zo stelt Howells-Barby.

Bitcoin blijft een risico-asset

Met het stijgen van de marktwaarde van Bitcoin neemt de liquiditeit in de markt toe en daarmee daalt de volatiliteit. Er is steeds meer kapitaal nodig om de Bitcoin koers echt in beweging te brengen.

“Hoewel er een daling van de volatiliteit heeft plaatsgevonden, is Bitcoin nog altijd een risico-asset en zullen investeerders van alle soorten en maten de digitale munt beschouwen als een investering met hoge potentiële rendementen.

Hoe meer cyclussen Bitcoin overleeft en beter presteert dan de rest van de markt, hoe meer vertrouwen dit creëert bij lange-termijn investeerders”, zo vertelde Howells-Barby aan BeInCrypto.

Deze trend, gecombineerd met het succes van de Spot Bitcoin ETFs, laat het groeiende vertrouwen van investeerders en de institutionele acceptatie van Bitcoin als legitieme asset-klasse zien. Tot op heden wisten de Spot Bitcoin ETFs een netto-instroom van bijna 180.000 Bitcoin te realiseren.

Nog niet iedereen heeft toegang tot de Bitcoin ETFs

Wat Howells-Barby ook bullish maakt over de Spot Bitcoin ETFs is dat niet iedereen toegang heeft op dit moment.

“Nog positiever is dat veel RIA-netwerken en grote brokers nog steeds geen Spot Bitcoin ETFs op hun platform hebben. Die komen eraan en dat zal een nieuwe koopgolf veroorzaken”, zo deelt Howells-Barby zijn vooruitzichten.

Afgezien van GBTC wisten de Spot Bitcoin ETFs zelfs al bijna 400.000 Bitcoin uit de markt te halen. Dat zijn getallen waar bijna niemand van had durven dromen op het moment dat de ETFs nog niet op de markt waren.

Na de lancering van de ETFs viel de Bitcoin koers zelfs even hard naar beneden. Dat zorgde natuurlijk voor een hoop vrees bij investeerders, die dachten dat er misschien helemaal geen bullmarkt meer zou komen.

Als de Spot Bitcoin ETFs daar niet voor konden zorgen, wat dan wel? Maar gelukkig bleken de Spot Bitcoin ETFs later een gigantisch succes te zijn.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Analist: Cryptomarkt is klaar om uit bearish-fase te breken
Bitcoin koers stijgt naar $64.000: Voorbode van een nieuwe bullrun?
Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13