Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

Deze exchange liet de Bitcoin prijs crashen naar $9000

De prijsdaling van Bitcoin, die op 10 juli plaatsvond werd veroorzaakt door Bitstamp, zo blijkt uit gegevens. Ook viel het samen met verkoop door BTC miners.


Waardoor daalde de BTC prijs met $150 in enkele seconden?

Volgens gegevens van CoinMetrics leidde een uitverkoop op Bitstamp tot de val van de Bitcoin prijs. De koers van de grootste cryptomunt daalde binnen enkele seconden met $150. Onderzoekers van CoinMetrics zeiden het volgende:

“De marktdaling van vandaag werd geleid door handelsactiviteit op Bitstamp. Daar daalde de prijs van Bitcoin in enkele seconden met $150, ruim onder de rest van de markt.”

De BTC prijs daalt op Bitstamp lager dan op andere beurzen op 10 juli – Bron: CoinMetrics

De uitverkoop op Bitstamp viel samen met een plotselinge dump van BTC door miners. ByteTree laat zien dat miners 558 Bitcoins meer hebben verkocht dan ze hebben gemined in de afgelopen 24 uur. Dit suggereert dat miners op 9 juli de correctie van Bitcoin leidden, mogelijk handelend op Bitstamp.


Miners hebben een aanzienlijke impact

Miners zijn één van de twee externe bronnen die een grote verkoopdruk op de Bitcoin uitoefenen. Wanneer miners hun BTC tokens gaan verkopen kan dit leiden tot een abrupte koersdaling. Dat is waarschijnlijk gebeurd op 10 juli, toen de prijs van BTC daalde van $9.400 naar $9.100.

De afgelopen maand hebben miners regelmatig een kleine hoeveelheid BTC verkocht. Maar ze hebben al meer dan vijf weken lang minders Bitcoins verkocht dan ze hebben vastgehouden.

Toen miners de afgelopen week voor het eerst in meer dan een maand begonnen met het verkopen van een relatief grote hoeveelheid Bitcoin, zag BTC een snelle prijsdaling op korte termijn.

Miners hebben een ongebruikelijk grote hoeveelheid Bitcoin verkocht – Bron: ByteTree

Hoewel de uitverkoop voornamelijk op Bitstamp plaatsvond, benadrukte de exchange dat het geen flash-crash was. Hunter Merghart, manager van de exchange, zei dat het normale marktactiviteit was. Merghart zei het volgende:

“Ik ben blij dat de marktbewegingen geanalyseerd zijn, maar ik weet niet zeker of een beweging van ~2% een flash-crash moet worden genoemd. Dit is ook hoe markten werken, vooral wanneer een beurs niet als marktmaker fungeert. We laten onze klanten profiteren van arbitragemogelijkheden, niet onszelf.”

Simpel gezegd, verkopers op Bitstamp hebben waarschijnlijk de onverwachte prijsdaling van 2% van Bitcoin op gang gebracht. Dat werd gevolgd door organische verkoopdruk van handelaren en klanten op de beurs.


Wat betekent dit voor Bitcoin?

Nadat de Bitcoin prijs op grote exchanges was gedaald tot ongeveer $9.110, herstelde deze snel tot boven $9.200. De snelle opleving van Bitcoin kan erop wijzen dat een plotselinge uitverkoop op Bitstamp – mogelijk door mimers – de daling veroorzaakte. Gebaseerd op de reactie van kopers in het ondersteuningsgebied van $9.000 tot $9.100, blijft de kans op een verder herstel van de prijs groot.

Als een eenmalige gebeurtenis een daling tot een niveau veroorzaakt die kopers een aanzienlijke liquiditeit biedt, kan de kans op een sterke prijsstijging toenemen.

Op korte termijn beschouwen handelaars het niveau van $9.300 over het algemeen als een sterk weerstandsgebied. Als Bitcoin met een goed volume de $9.300 weet te dorobreken zal het waarschijnlijk doorstoten tot richting $9.900.

 

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC