Bitcoin koers stijgt, bull markt
Bitcoin

Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging

Alle signalen wijzen op een mogelijke explosieve stijging van de Bitcoin koers. Volgens gegevens zijn miners bezig met het beëindigen van hun laatste ‘capitulatieperiode’. Op basis van hashdata bevindt Bitcoin zich sinds mei weer in een langetermijn “koop”-gebied. Wat gebeurt er precies?

De Bitcoin hash ribbon

De indicator die deze mogelijke explosieve rally voorspelt, wordt de Bitcoin hash ribbon genoemd. Deze indicator volgt de voortschrijdende gemiddelden (moving averages) van de hashrate, die de totale rekenkracht van alle Bitcoin miners samen weergeeft. Hoe werkt deze hash ribbon precies en wat kunnen we hieruit afleiden?

De werking van de hash ribbon is als volgt: wanneer het 30-daags voortschrijdend gemiddelde van de hash ribbon onder het 60-daags gemiddelde zakt, geeft dit aan dat miners het moeilijk hebben en mogelijk meer Bitcoin verkopen.

Het omgekeerde, waarbij het 30-daags gemiddelde boven het 60-daags gemiddelde komt, wijst vaak op een positief signaal. Historisch gezien is dit een voorbode geweest van aanzienlijke prijsstijgingen van Bitcoin.

De rol van Bitcoin miners

Bitcoin miners hebben een aanzienlijke invloed op de Bitcoin koers. Wanneer miners hun Bitcoin verkopen, wat ook wel capitulatie wordt genoemd, kan dit leiden tot koersdalingen. Als ze echter stoppen met verkopen, vermindert dit de nieuwe toevoer van munten aanzienlijk, wat de weg vrijmaakt voor koersstijgingen. Dit lijkt nu het geval te zijn. Op maandag verliet de indicator voor het eerst in meer dan twee maanden de “capitulatiefase”. Dit gebeurde eerder in augustus 2023, toen de BTC koers onder de $30.000 lag.

Momenteel bevindt de Bitcoin prijs zich in een smal bereik tussen $66.000 en $71.500. Een doorbraak boven de $69.000, gepaard met een hoog handelsvolume, zou een sterk signaal zijn voor verdere prijsstijgingen. Op het moment van schrijven bedraagt de Bitcoin koers ongeveer $66.400.

Bitcoin lijkt zich mogelijk op te maken voor een aanzienlijke rally. Hierbij blijven zowel economische als politieke factoren een belangrijke rol spelen. Technische indicatoren zijn nooit een garantie, maar wanneer verschillende externe factoren samenkomen, kan de markt snel in beweging komen. De komende weken beloven spannend te worden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?