Crypto prijs stijgt
Solana

Deze Solana memecoin schoot met 2.000% omhoog!

Solana, het bekende smart contract platform, staat opnieuw in de spotlights dankzij de introductie van Hump (HUMP), een memecoin.

In korte tijd kreeg deze nieuwe memecoin het voor elkaar om met meer dan 2.000% te stijgen, wat uiteraard voldoende is om alle headlines in te nemen. Hoe kan het toch dat al die memecoins op Solana zo goed presteren? En wat is dat HUMP eigenlijk?

Hump: De nieuwste memecoin op Solana

Hump is de nieuwste memecoin die zich aansluit bij het al rijke aanbod op Solana. Net als zijn soortgenoten heeft Hump geen concrete toepassingen buiten de cryptowereld. Toch trekt de munt enorm veel aandacht dankzij de waanzinnige koersprestaties.

Deels is de populariteit van Hump te danken aan de groeiende aantrekkingskracht van Solana. Steeds meer cryptoprojecten vinden hun weg naar dit razendsnelle en voordelige platform. De opkomst van memecoins als Hump kan dan ook gezien worden als een signaal van de toegenomen interesse in Solana.

Daarnaast spelen psychologie en simpele economische wetten een rol in de krankzinnige prijsstijgingen van memecoins. De belofte van snelle winst trekt veel investeerders aan, waardoor de vraag stijgt en de prijs omhoogschiet. Dit is een zichzelf versterkend effect, een domino die maar blijft vallen.

Veel mensen zien memecoins als het kopen van een lot in de loterij, met een iets grotere kans om te winnen.

Belangrijke aandachtspunten voor beleggers

Voor beleggers die overwegen om te investeren in de memecoin-wereld, is “wees voorzichtig” misschien wel het beste advies. Weet dat je in projecten investeert die eigenlijk geen onderliggende waarde vertegenwoordigen, maar dat je hoopt op een “grotere gek” die de munt voor meer geld van jou overneemt.

Het is in ieder geval niet aan te raden om al je zuurverdiende spaarcenten in dit soort projecten te gooien. Zie het vooral als een gokje, alsof je naar het casino gaat. Het is leuk als het een keer goed gaat, maar in de meeste gevallen heb je waarschijnlijk de boot al gemist.

HUMP heeft bijvoorbeeld al een market cap van 80 miljoen dollar, wat redelijk veel is. Als de meme niet verder aanslaat, dan zou het daar zomaar bij kunnen blijven. Het risico is gigantisch, dus wees vooral heel voorzichtig en laat je niet gek maken door de talloze verhalen over gigantische rendementen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Solana nieuws

Solana overstijgt Ethereum in winstgevendheid in 2024
Meer dan 1 miljoen nieuwe crypto tokens gelanceerd sinds april
Crypto analist: Solana kan Ethereum binnen één week inhalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten