Tijdelijke actie: Maak een account op Bitvavo en krijg €25 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €25
Welkomstbonus!
Nu diverse regelgevers in verschillende landen bezig zijn met cryptocurrencies, vragen velen zich af hoe goed of slecht regulering eigenlijk voor crypto is. De directeur bij de SEBA Bank, Christian Borel, laat echter weten dat een duidelijke regelgeving de acceptatie van cryptovaluta’s zal versnellen.
Volgens de bankdirecteur is het hoogstwaarschijnlijk dat instellingen cryptocurrencies gaan gebruiken nadat er een duidelijke regelgeving opgesteld is. Hiernaast zou de de aanwezigheid van ‘gereguleerde tegenpartijen’ binnen de banksector een veilige en vertrouwde manier creëren voor instellingen en hun belanghebbenden om toegang te krijgen tot de gehele cryptosector. Hij zei hierover het volgende:
“Ik verwacht een aanzienlijke versnelling te zien in de betrokkenheid en acceptatie van digitale activa door instellingen, veroorzaakt door een duidelijkere regelgevingsomgeving, aangezien deze institutionele spelers een gereguleerde tegenpartij nodig hebben om veilig te kunnen opereren.”
Wil jij crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.
Ook zouden digitale assets volgens Borel aansluiten bij de belangen van instellingen bij het vinden van nieuwe investeringsmogelijkheden. Hierover zegt borel het volgende:
“Institutionele beleggers zijn altijd zeer alert geweest op nieuwe investeringsmogelijkheden en hun interesse in de sector van digitale activa is in overeenstemming met deze benadering.”
Verwacht wordt door Borel dat in de toekomst meer digitale activabanken actief zullen worden. Zo’n digitale activabank is in veel opzichten hetzelfde als een traditionele bank, maar is meer gericht op de digitale economie. Hierom bieden ze vaak een breed scala aan crypto gerelateerde producten aan. Cryptocurrencies worden door Borel als ‘zeer aantrekkelijk alternatief’ beschouwd als het gaat om investeringsopties. Enkele andere mogelijkheden zijn namelijk om fondsen vast te houden tegen lage rentetarieven en een laag rendement op de investering, aldus Borel.