Bitcoin crash
Bitcoin

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag

Bitcoin (BTC) zit de laatste weken in zwaar weer. Elke keer dat de munt een opwaartse beweging maakt, wordt deze snel gevolgd door een forse correctie.

In de afgelopen week is de koers met meer dan 8% gedaald, en vrijwel alle altcoins volgen met aanzienlijke verliezen. Wat is er aan de hand?

Waarom daalt de Bitcoin koers?

Een belangrijke factor achter de recente koersval van Bitcoin is de macro-economische situatie. De zorgen komen vooral voort uit nieuwe gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt, die wijzen op een verzwakking. Dit heeft de angst voor een mogelijke recessie aangewakkerd, waardoor beleggers zich afwenden van risicovolle activa zoals Bitcoin.

Daarnaast speelt de druk vanuit regelgeving een grote rol. Een negatief vonnis in een rechtszaak tegen Coinbase heeft het vertrouwen in de cryptomarkt verder geschaad. Ook de zaak tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple hangt nog in de lucht, aangezien er mogelijk een beroep komt. Deze onzekerheden zorgen voor terughoudendheid bij institutionele beleggers, wat onder andere te zien is in de aanzienlijke uitstroom uit Bitcoin Spot exchange-traded funds (ETF’s).

Ten slotte kampt de technologiesector met zware verliezen. Veel tech-aandelen hebben forse correcties doorgemaakt, wat ook de cryptomarkt raakt. De angst voor een “tech-bubbel” groeit, vooral na de enorme stijgingen van aandelen zoals Nvidia, dat in slechts twee jaar tijd met meer dan 1.000% steeg.

Bitcoin cyclus vertoont gelijkenissen met piek van 2019

Wanneer de langverwachte bull run eindelijk zal komen, is moeilijk te voorspellen. Wat echter opvalt, is dat de huidige Bitcoin-cyclus sterke overeenkomsten vertoont met die van 2019, volgens een analyse van een analist op het blockchain-analyseplatform CryptoQuant.

De analist wijst op de toename van BTC die zes maanden of minder op hetzelfde adres blijft staan, wat sterk lijkt op de situatie in 2019. Destijds duurde het ongeveer 500 dagen voordat Bitcoin herstelde en een nieuwe all-time high bereikte. Er is dus hoop.

Start nu op Kraken, de veiligste en meest betrouwbare crypto-beurs

Wil je de cryptowereld betreden en misschien Bitcoin of andere cryptomunten kopen? Grijp dan nu je kans en start vandaag nog bij Kraken, de veiligste en meest vertrouwde crypto-beurs ter wereld. Miljoenen gebruikers wereldwijd handelen al op Kraken. Mis de kans niet—maak binnen 2 minuten een account aan en begin vandaag nog met handelen!

Bitcoin nieuws

Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Bitcoin koers daalt terwijl verwachting renteverlaging Federal Reserve plots naar 0,50% stijgt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt