Bitcoin groen, Bitcoin stijgt
Bitcoin

Dit is de meest bullish grafiek voor Bitcoin op de lange termijn

Bitcoin is door Satoshi Nakamoto bedacht als een antwoord op het traditionele financiële systeem. Dankzij Satoshi Nakamoto kunnen mensen zich beschermen tegen de inflatie in fiatgeld met de absolute schaarste van Bitcoin van 21 miljoen eenheden. De gigantische overheidsschulden in het financiële systeem zijn misschien wel de belangrijkste reden voor de stijgingen van Bitcoin over de afgelopen jaren.

Jeroen Blokland heeft nu een grafiek geproduceerd die perfect laat zien waarom ik op de lange termijn zo bullish ben over de Bitcoin koers. Die grafiek gaan we vandaag onder de loep nemen.

Tweewekelijkse macro-economische nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Je ontvangt iedere maandag een marktupdate met de belangrijkste macro-economische ontwikkelingen voor de bitcoin koers en aandelen. Vervolgens selecteer ik iedere vrijdag de vijf belangrijkste financiële grafieken van dit moment.

Hoge overheidsschulden zorgen voor lage rentes?!

In de grafiek van Jeroen Blokland staan op de x-as de schuld/bbp verhoudingen van de grootste economieën ter wereld en op de y-as zien we de rentestanden voor die economieën.

Als je een “gemiddelde lijn” door de grafiek tekent, dan valt iets heel belangrijks op. Naarmate de schulden van landen ten opzichte van hun bruto binnenlands product (BBP) toenemen, zijn de rentes lager (!).

Waarom is dat laatste cruciaal?

Je zou verwachten dat rentes hoger worden naarmate de schulden groeien. Denk daar maar eens over na. Hoe meer schulden een individu heeft, hoe minder betrouwbaar deze persoon is om geld aan uit te lenen. Zodoende zou je verwachten dat geldleners een hogere rente rekenen, naarmate iemand meer schulden heeft ten opzichte van zijn inkomen.

In dit geval MOETEN de rentes lager blijven om te voorkomen dat de schuldenbergen van de verschillende landen compleet onhoudbaar worden. Lage rentes zijn de enige manieren om de schulden betaalbaar te houden.

Maar waarom is dat bullish voor Bitcoin?

Waarom is deze grafiek bullish voor Bitcoin?

Deze grafiek is bullish voor Bitcoin, omdat overheden gedwongen zijn om lage rentes aan te houden, waardoor er meer en meer geldcreatie plaatsvindt. Lage rentes zijn de enige manier om de schuldenberg te onderhouden en landen in leven te houden, maar zorgen er ook voor dat er steeds meer kapitaal in omloop komt.

Dat gaat op de lange termijn ten koste van de koopkracht (inflatie) van fiatmunten.

Precies deze grafiek laat zien dat het “onvermijdelijk” is dat de schulden van overheden op de lange termijn alleen maar toenemen en dat steeds lagere rentes de enige manier zijn om de boel draaiende te houden.

Daardoor ontstaat er in theorie een groeiende “vlucht naar schaarste” en Bitcoin is met zijn absolute schaarste van 21 miljoen eenheden natuurlijk een heel aantrekkelijk eindstation voor al dat kapitaal.

Gratis financiële nieuwsbrief ontvangen?

Wil jij eenvoudig op de hoogte blijven van alle belangrijke ontwikkelingen in de financiële wereld en meer leren over de economie?

Abonneer je dan gratis op mijn nieuwsbrief De Geldpers.

Elke maandag en vrijdag krijg jij alles wat je moet weten over de financiële markten rechtstreeks in jouw mailbox.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin beleeft slechtste start van oktober ooit, maar herpakt $61.000
Benjamin Cowen waarschuwt: Stijgende werkloosheid kan Bitcoin in bearmarkt houden in Q4 2024
Bitcoin koers daalt terwijl goud stijgt te midden van spanningen: Israël waarschuwt Iran
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell