Bitcoin

Dit is hoe de Bitcoin zal reageren op het presidentschap van Biden

Eigenlijk alle grote mediakanalen hebben Joe Biden nu wel uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen. Nu speculeren analisten massaal hoe een presidentschap van Bidende Bitcoin prijs zal gaan beïnvloeden.


Drie belangrijke factoren

Nu de opwinding over een ongelooflijk spannende verkiezing begint af te nemen, zullen analisten gaan bekijken hoe een presidentschap van Biden de traditionele markten en de Bitcoin prijs kan beïnvloeden.

Er zijn een aantal belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden, namelijk: een nieuwe ronde van economische stimuleringsmaatregelen en de mogelijkheid van een herstel op de aandelenmarkt.


Economische stimulus regeling kan Bitcoin hoger stuwen

Voorafgaand aan de verkiezingen zei de Amerikaanse president Donald Trump dat hij van plan was stimuleringsbesprekingen uit te stellen tot na de verkiezingen.

Dat Biden nu verkozen is tot president betekent dat de kans groot is dat er een nieuw stimuleringspakket zal komen tegen het einde van het jaar. De Democraten in het Amerikaanse Congres hebben in oktober al een stimuleringswet van $2,2 biljoen voorgesteld, maar het kreeg geen steun in de Senaat.

De tweede stimuleringsronde zou een positief effect kunnen hebben op de Bitcoin, omdat het de economie zal stimuleren en op zijn beurt de belangstelling van investeerders voor riscovolle activa zal stimuleren. Daarbij komt nog eens het mogelijke inflatie effect voor de dollar, wat een goed teken is voor de BTC.


De aandelenmarkt kan stijgen nu onzekerheid voorbij is

Analisten verwachten ook dat de Amerikaanse aandelenmarkt zich zal herstellen na de bevestiging van de verkiezingsuitslag.

Hoewel veel analisten denken dat het belasting- en milieubeleid van Biden uiteindelijk kan leiden tot een inzinking van de aandelenmarkten, is de kans groot dat de aandelen op korte termijn zullen stijgen.

De aandelenmarkt daalde in augustus en september sterk toen analisten waarschuwden voor omstreden verkiezingen. De angst dat de verkiezingen zouden voortslepen zonder een duidelijke winnaar had een groot probleem kunnen zijn, maar die onzekerheid lijkt nu wel afgeslagen te zijn.

Er is dus minder onzekerheid waardoor aandelen zich kunnen herstellen. Dot zal ook een goed teken kunnen zijn voor de Bitcoin.

Op het gebied van regelgeving zei Jake Chervinsky dat Biden geen publieke houding ten opzichte van crypto heeft uitgesproken. Hij schreef:

“De verkozen president Biden heeft niets gezegd over zijn opvattingen over crypto. Voor nu is het nog niet groot genoeg om zijn aandacht te trekken. De komende vier jaar van het Amerikaanse cryptobeleid hangt af van wie hij op sleutelposities benoemt; we zullen meer weten naarmate de overgang vordert. “

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Dit is het beste moment om Bitcoin te kopen, volgens 2 on-chain indicatoren
Bitcoin ETF van BlackRock voor het eerst $0 aan instromen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?