shiba inu
Shiba Inu

Dit is hoe Shiba Inu zich onderscheidt van andere memecoins

Memecoins zijn populair, wat begin dit jaar duidelijk werd met de enorme stijgingen van Dogecoin (DOGE), Pepe (PEPE) en Shiba Inu (SHIB). Hoewel veel memecoins weinig waarde toevoegen, beschouwt het nieuwsplatform Forbes Shiba Inu als een van de weinige met daadwerkelijk nuttige functionaliteiten.

Shiba Inu is meer dan een schattige memecoin

Shiba Inu is volgens Forbes niet slechts een “schattige” memecoin; sinds de oprichting in augustus 2020 heeft het opmerkelijke prestaties geleverd. Dit blijkt onder andere uit de innovaties binnen het netwerk, zoals de gedecentraliseerde exchange (DEX) ShibaSwap en de Layer-2 (L2) oplossing Shibarium.

Het project breidt zijn functionaliteiten verder uit door samenwerkingen met verschillende partijen. Een recent voorbeeld hiervan is het partnerschap met Zama.ai. Deze technologie stelt gebruikers in staat om gegevens te verwerken zonder deze eerst te ontsleutelen, wat zorgt voor een hoger niveau van privacy en beveiliging.

Daarnaast heeft Shiba Inu stappen gezet in de wereld van non-fungible tokens (NFT’s) en DN-404 tokens. Deze unieke digitale assets binnen het Shiba Inu-ecosysteem dienen als onvervreemdbare identiteiten of eigendommen. Het ecosysteem bevat ook een domeinnaamsysteem waarmee gebruikers unieke en gemakkelijk te onthouden adressen kunnen registreren voor hun digitale identiteiten en toepassingen, wat de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid van het netwerk vergroot.

Waarom presteren memecoins beter dan altcoins?

De jonge crypto analist Will Clemente legde onlangs in een interview met Anthony Pompliano uit waarom memecoins beter presteren dan de meeste altcoins. Clemente stelt dat veel altcoins complex en lastig te begrijpen zijn voor handelaren, wat particulieren afschrikt. Daarentegen bieden memecoins eenvoudigere investeringsmogelijkheden met potentieel hoge rendementen, waarbij stijgingen van 10x of 15x niet ongewoon zijn. 

Het ontbreken van een duidelijk narratief rond altcoins deze cyclus, in tegenstelling tot de dominantie van NFT’s en gedecentraliseerde finance (DeFi) in 2021, speelt ook een rol volgens de analist. Clemente vergelijkt het investeren in memecoins met poker: beginners kiezen liever een tafel met gelijkgestemden dan te concurreren met ervaren professionals in de Bitcoin (BTC) markt.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Shiba Inu of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Shiba Inu nieuws

Shiba Inu: Wat september voor de koers kan betekenen
Shiba Inu komt deze week met een groot aantal belangrijke updates 
Shiba inu heeft grootse plannen, wil ‘DAO’ lanceren
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?