Bitcoin crash
Bitcoin

Dit is waarom Bitcoin de afgelopen dagen daalde

SkyBridge Capital oprichter Anthony Scaramucci claimt dat de recente correctie van de Bitcoin koers het gevolg is van investeerders die hun holdings in de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) verkopen. De aandelen van GBTC zijn geconverteerd in een exchange-traded funds (ETF) nadat zij daar goedkeuring voor kregen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) afgelopen week.

GBTC holders rennen naar de uitgang

Als we Scaramucci mogen geloven, dan rennen veel aandeelhouders van GBTC momenteel naar de uitgang. Zodanige dat zij bereid waren om verliezen te nemen op hun aandelen in GBTC, om vervolgens ETFs met een lagere managementfee te kopen.

“Het lijkt erop dat er veel verkopen van Grayscale plaatsvinden.”

Grayscale hanteert een managementfee van 1,50 procent, terwijl je bij de goedkoopste ETF al klaar bent voor 0,20 procent per jaar. Volgens de hedgefondsmanager profiteerde ook FTX van de hype rondom de Spot Bitcoin ETFs.

Zij zouden op de piek van de hype een deel van hun Bitcoin verkocht hebben, zodat ze de crediteuren kunnen terugbetalen. Hoewel Bitcoin de afgelopen dagen corrigeerde, verwacht hij dat de situatie over ongeveer één week zal veranderen.

Veel verkoopvolume op Bitcoin

Op dit moment resulteert dat in een gigantische bak aan verkoopvolume voor Bitcoin. “Er is veel verkoopvolume zichtbaar voor Bitcoin op dit moment. Ik verwacht dat dit over zes tot acht handelsdagen omdraait”, aldus Scaramucci.

De Bitcoin koers klokt momenteel binnen op 42.600 dollar. Vanaf de piek van de hype rondom de Spot Bitcoin ETFs van 49.000 dollar gemeten is dat een teleurstelling.

Maar vergeet niet dat de Bitcoin koers VEEL en VEEL lager handelde op het moment dat BlackRock in juni 2023 de Spot Bitcoin ETF aankondigde.

Vanaf dat moment is de Bitcoin koers al met 69 procent gestegen. Wat dat betreft kun je niet zeggen dat de lancering van de ETFs één grote mislukking is.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?