Bitcoin analyse
Bitcoin

Dit is waarom Bitcoin de koers van 30.000 dollar moet veroveren

De Bitcoin koers kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag een kleine tik en hangt momenteel op 24.000 dollar. Het heropenen van de Chinese economie lijkt een positieve impact te hebben op de Bitcoin koers, maar volgens Gareth Soloway van Verified Investing is dat niet voldoende. Als het aan Soloway ligt moet Bitcoin op korte termijn de 30.000 dollar veroveren om echt door te pakken.

Eerste de 25.000 dollar

Uiteindelijk draait het binnen de crypto-industrie om geloof en narratief. Op dit moment is er in Hong Kong een positieve ontwikkeling gaande, die er mogelijk voor zorgt dat Bitcoin weer legaal wordt in China. Volgens Soloway kan dat een narratief zijn dat Bitcoin over de lastige horde van 25.000 dollar heen kan tillen. “Ik denk dat het narratief uit Hong Kong iets kan zijn dat helpt”, aldus Soloway.

Vervolgens wijst hij naar het 200-weeks voortschrijdende gemiddelde, die op dit moment op ongeveer 25.000 dollar ligt. Die lijn zorgt volgens hem voor een sterk weerstandsniveau waar de bulls wat tegenwind krijgen.

Die tegenwind hebben we al een aantal keer mogen aanschouwen, want iedere poging om de koers boven dat niveau uit te tillen werd tot nu toe afgewezen. Het lukt een paar keer om er doorheen te breken, maar op dat punt blijven bleek vooralsnog extreem lastig te zijn.

BTC koers newsbit
BTC koers 1 dag per candle – Bron: Tradingview

Door naar 30.000 dollar

Als het de bulls uiteindelijk lukt om met overtuiging door de 25.000 dollar te breken, dan is het volgens Soloway een kwestie van tijd voordat we verder omhoog klimmen. “Als we door de 25.000 dollar knallen en boven dat niveau uitkomen, dan zorgt dat voor een rechte lijn richting de 30.000 dollar”, aldus Soloway.

Dat getal van 30.000 dollar is belangrijk, omdat dit in 2021 het dieptepunt was in het midden van het jaar. Bitcoin bereikte dat niveau in juli 2021, om vervolgens in november van dat jaar op te klimmen naar de all-time high van 69.000 dollar.

“Als we kunnen herstellen en boven de 30.000 dollar uit kunnen komen, dan zou dat het narratief van een bodem versterken. Ik denk dat er nog steeds wat twijfel is in de markt, maar een herovering van de 30.000 dollar zou die twijfel wegnemen”, zo sluit Soloway af.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt Bitcoin koers van $803.034
De Bitcoin hashrate daalt – Wat is er aan de hand?
Rentebeleid van Federal Reserve vergroot druk op Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken