Bitcoin, BTC
Bitcoin

Dit is waarom Bitcoin vanaf hier verder zal stijgen

De populaire pseudonieme analist Cred zegt dat Bitcoin zijn bullish momentum van de afgelopen dagen kan doorzetten als het boven een cruciaal koersniveau weet te blijven. Op maandag schoot de Bitcoin koers nog door de magische grens van 30.000 dollar heen, nadat Cointelegraph met nep-nieuws kwam over de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF van BlackRock.

Zolang de Bitcoin koers boven de 28.000 dollar kan blijven is het opwaartse momentum volgens Cred een blijvertje.

28.000 dollar is cruciaal

“Structureel gesproken, nep-nieuws of niet, daling of niet, zolang de markt de dagelijkse sluitingen boven de 28.000 dollar kan houden […] dan zou dat nog steeds heel bullish zijn”, aldus Cred.

Als we de koers van 28.000 dollar wel verliezen met Bitcoin, dan zou het volgens de analist kunnen dat we terugvallen naar de range van 26.000 dollar.

“Het bearisch scenario is dat deze opleving van Bitcoin een ‘mega top’ was en helemaal niet had moeten gebeuren. Dan zien we waarschijnlijk wat we de afgelopen keren ook al zagen; namelijk een terugval tot de range waar we al maanden in handelen”, zo gaat Cred verder.

Dat zou vanaf hier een behoorlijke daling opleveren, dus laten we hopen dat Bitcoin boven de 28.000 dollar kan blijven.

De bulls hebben het moeilijk

Vooralsnog hebben de bulls het lastig om de Bitcoin koers boven de 28.000 dollar te houden. Voor vandaag staat er weer een kleine daling van 1,16 procent op de borden. Die brengt de Bitcoin koers op de huidige 28.262 dollar en de market cap op 551 miljard dollar.

Daarmee doet Bitcoin het nog altijd een stuk beter dan Ethereum, dat in de afgelopen zeven dagen een daling van 0,76 procent moest opschrijven en daarmee een market cap van 186 miljard dollar heeft.

Een snelle rekensom leert ons dat de market cap van Ethereum inmiddels bijna driemaal in die van Bitcoin past. Wat dat betreft is de nummer twee van de markt echt aan het leegbloeden ten opzichte van Bitcoin.

Gezien de positieve kalender voor Bitcoin in 2024 zijn er niet veel dingen die dat nog kunnen tegenhouden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

ChatGPT CEO Sam Altman investeert miljoenen in nieuw Bitcoin-bedrijf
‘Bitcoin kan aan mini-parabool naar 60.000 dollar beginnen’
Analist deelt tijdlijn voor nieuwe all-time high van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers