Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Dit is waarom Bitcoin zal blijven groeien

Bitcoin maakte gisteren een slecht moment mee omdat de prijs in slechts 2 minuten tijd met $1.500 is gedaald. Ondanks dat ziet de toekomst er positief uit.


Daling van de prijs

Vandaag lijkt duidelijk te worden dat whales en liquidatie van longcontracten op de crypto exchange BitMEX verantwoordelijk waren voor de grote crash.

Vóór de crash hadden de meeste investeerders op BitMEX een long contract. Dit betekent dat de meeste handelaren verwachtten dat de Bitcoin prijs verder zou stijgen deze week. Hierdoor kon het financieringspercentage nieuwe wekelijkse hoogtepunten bereiken van 0,19 procent.

Echter, toen de prijs omlaag zakte, werd er ongeveer 120 miljoen dollar aan long contracten geliquideerd. Dit heeft een enorme “long squeeze” veroorzaakt. Daarnaast zorgde de strakke stop losses die traders zetten voor een waterval aan verkooporders. Hierdoor zakte de koers in 2 minuten tijd in elkaar.

Liquidaties op BitMEX – Bron: Skew

Bullish fundamentals intact

Ondanks deze dip, noteert Bitcoin nog steeds een flinke jaarlijkse winst. Het lijkt er dus op dat de crash geen al te grote impact gaat hebben op de positieve lange termijn trend die Bitcoin lijkt te ontwikkelen.

De Amerikaanse aandelenmarkt reageerde afgelopen dinsdag trouwens ook raar. De S&P 500 steeg, terwijl investeerders zenuwachtig zijn over de burgerlijke onrust in de Verenigde Staten en de spanningen met China.

Edward Moya van Oanda vertelde dat risicovolle markten steun krijgen van het stimulus programma van de Federal Reserve. Hoe de aandelenmarkt de laatste tijd beweegt is compleet anders dan dat we hiervoor hebben gezien.

“Er zijn zoveel prikkels. De aandelenmarkt is niet langer meer een echte afspiegeling van de economie, en je zult zien dat dat jarenlang zo blijft. “

Stifel zei woensdag dat de S&P 500 tegen 30 augustus nog eens 8 procent zou kunnen stijgen tot maar liefst 3.250 punten. Dit zou ook positief kunnen uitpakken voor Bitcoin omdat de munt nog steeds lijkt te correleren met de aandelenmarkt.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


De correlatie tussen de Bitcoin en de aandelenmarkt

Bitcoin zag op 20 mei tijdens zijn herstelrally een vergelijkbare technische structuur op zijn dagelijkse grafiek.

Bitcoin bereikte, net zoals de S&P 500, op 12 maart 2020 een dieptepunt. De koers daalde die dag met meer dan 60 procent in slechts 24 uur. Desalniettemin heeft het zijn verliezen volledig tenietgedaan door een enorm herstel van 161,25 procent. Hierdoor zagen veel mensen de groeiende positieve correlatie met de S&P 500.

De connectie tussen de twee markten vertoonde tekenen van ontkoppeling in mei 2020. Echter hervatte het weer mede door de stijgende Chinees-Amerikaanse geopolitieke spanningen over Peking’s streven naar strengere veiligheidswetten in Hong Kong. Bitcoin en S&P 500 hebben afgelopen vrijdag een deel van hun recente winsten samen doen zien verdwijnen.


Er zijn risico’s

Ondanks de optimistische voorspellingen voor de S&P 500, noemde Stifel enkele risico’s die de rally zouden kunnen schaden.

Het bedrijf merkte op dat het groeiende aantal virusinfecties de opwaartse bewegingen van de Amerikaanse aandelenmarkt zou kunnen remmen. Ondertussen werd er beweerd dat het aantal virus gerelateerde sterfgevallen tegen het einde van volgende maand tot nul zou dalen. Het echte risico kan volgens Stifel komen van politieke en reacties van de media op het virus. Het bedrijf vertelde:

”Het kan onvoorspelbare economische effecten hebben.”

Ondertussen heeft Bitcoin zijn eigen risico’s om te bestrijden. De crypto valuta, nu een van de meest winstgevende activa na maart, bleef kwetsbaar voor prijsmanipulatie op niet-gereguleerde crypto exchanges. Op technisch vlak is het er ook niet in geslaagd om boven een trendlijn van resistentie op lange termijn te komen.

Marktanalisten blijven echter optimistisch, zonder zelfs maar naar de S&P 500 te verwijzen. Een belangrijke handelaar zei dat de “trendlijn” na elke retest zwakker zal worden. Hij legde het als volgt uit:

“Algemene vuistregel: hoe vaker een trendlijn weerstand wordt getest, hoe zwakker deze wordt.
Dalende trendlijn – Bron: Tradingview

De $10.500 grens is dus zeer belangrijk om in de gaten te houden.

 

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten