Bitcoin

Dit is waarom de Bitcoin de $19.5k niet kan doorbreken

De Bitcoin prijs steeg vannacht even tot boven de $19.500, maar zakte vervolgens binnen 3 uur weer terug naar $19.050. BTC kon het $19.5k niveau dus niet doorbreken, maar waarom niet?


Een sterk herstel van Bitcoin

Op 11 december bereikte Bitcoin een dieptepunt van $17.600. Echter, enkele belangrijke technische factoren toonden aan dat BTC oversold was. De verkoopdruk was uitgeput en grote investeerders begonnen massaal Bitcoins te kopen.

De prijs van Bitcoin herstelde zich daardoor snel tot boven de $18.000 en zette zijn koers voort tot voorbij $18.300. Toen BTC het belangrijkste weerstandsniveau doorbrak op $18.800, werd het momentum verder opgevoerd.

Er vond een ‘relief-rally’ plaats waardoor de BTC prijs vannacht weer een hoogtepunt van $19.550 bereikte.


Een ‘short squeeze’

De financieringspercentages voor futures op Binance en andere grote platforms werden negatief toen Bitcoin begon te herstellen.

Deze financieringspercentages worden negatief als er meer short-verkopers zijn dan long-kopers. Dit betekent dat de kans op een korte squeeze toeneemt, waardoor de vraag van kopers plotseling kan stijgen.

Wat je dan vaak ziet is dat de koers eventjes stijgt maar daarna weer terugvalt. Een handelaar, bekend als “Byzantine General”, wees erop dat short-verkopers zeer agressief waren gedurende de hele relief-rally. Hij schreef:

“Zodra Bitcoin $ 19.300 overschreed, bereikte het snel zijn weg naar $19.570, wat suggereert dat er een grote short-squeeze plaatsvond.”


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Bitcoin whales zetten hun geld weer op exchanges

Ondanks het sterke herstel zag Bitcoin toen een grote verkoopdruk toen het d $19.500 bereikte. Dit gebeurde waarschijnlijk omdat whales hun tokens verkochten rond dit niveua.

Ki Young Ju, de CEO van CryptoQuant, zei op 15 december dat hij zijn positie aan het verkleinen is vanwege de toename van whales stortingen op exchanges. Hij zei:

“Kijkend naar de ‘All Exchange Inflow Mean’ (144-block MA), worden storten whales hun tokens weer op exchanges.”

Vandaag zien we dat de Bitcoin prijs weer is teruggezakt tot onder het weerstandsgebied van $19.500. De munt lijkt zich te consolideren tussen het $19.000 en $19.500 niveau.

Op korte termijn is het zeer belangrijk voor BTC om boven de $18.800 ondersteuning te blijven. Als dat lukt zou dat een teken van sterkte zijn. Vanuit hier zou Bitcoin mogelijk opnieuw de $20.000 kunnen gaan testen.

 

Bitcoin nieuws

Worden Bitcoin ETF’s via Hongkong toegankelijk voor Chinese beleggers?
Slapend Bitcoin-adres uit Satoshi-tijdperk plotseling geactiveerd na tien jaar rust
Populaire crypto analist ziet ‘fantastische setup’ voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC