Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Dit is waarom de Bitcoin koers en Ethereum koers weer stijgen

De Bitcoin koers is deze week met meer dan 10 procent gestegen en de Ethereum koers zelfs met meer dan 16 procent. Is dit het einde van de neergaande cryptomarkt en zullen de prijzen vanaf nu weer als een raket omhoog schieten?

De crypto markt kleurt groen

Na weken in het rood te hebben gestaan, zijn de Bitcoin koers en Ethereum koers deze week weer gestegen. De Bitcoin prijs is de afgelopen week met ongeveer 10% gestegen. Alleen vandaag al steeg de munt al met zo’n 6 procent. Bovendien heeft Ethereum ook een flinke winst geboekt, de Ether koers steeg vandaag met 7% naar een bedrag van $1.240. Het is daarmee totaal 17% gestegen in de afgelopen zeven dagen.

De rest van de crypto markt lijkt dit voorbeeld te volgen. Zo is de XRP koers gestegen met 7%, SHIB met 5% en Cardano met 2%.

Waarom stijgen de crypto koersen weer?

Veel investeerders zijn opgelucht dat de koersen weer stijgen, maar wat is hier de reden voor? Blockware-analist Joe Burnett denkt te weten wat de koersstijging in gang heeft gezet. Hij benoemde onder andere de correlatie van Bitcoin met de aandelenmarkten, die de afgelopen vijf dagen ook met zo’n 5% zijn gestegen. Ook het feit dat de grote problemen, zoals het faillissement van Three Arrows Capital, nu achter de rug zijn is een goed teken.

Deze gedwongen verkoop van 3AC heeft bijgedragen aan het creëren van een lokale bodem waarvan de Bitcoin prijs zou kunnen stijgen.

Aldus Burnett.

Volgens Burnett heeft de Bitcoin mining industrie ook invloed gehad op de prijs van de munt.

We zijn 30 dagen bezig met een capitulatie van miners, en er zijn signalen dat het mogelijk snel eindigt als de prijs niet verder daalt. De Capitulaties van miners dragen bij aan de verkoopdruk op de korte termijn, aangezien miners hun Bitcoin liquideren om hun activiteiten voort te zetten.

Zo zei Burnett.

De aanhoudende crypto winter

De aanhoudende crypto winter heeft ervoor gezorgd dat een aantal crypto projecten verloren zijn gegaan en meerdere bedrijven faillissement hebben aangevraagd.

Analist Dan Held denkt dat deze problemen achter de rug zijn. Hij zegt dat de “massale besmetting” van problemen, waarbij het falen van het ene cryptobedrijf het ander treft, is ingeperkt door crypto exchange FTX. Dit is een exchange waarvan de CEO zegt dat hij nog steeds miljarden dollars te besteden heeft, mocht dit nodig zijn voor lijdende crypto bedrijven en dat is een goed teken.

Tot slot vertellen verschillende technisch analisten dat het 200-weekse voortschrijdend gemiddelde van Bitcoin kan leiden tot meer winsten. Als BTC boven de $22.520 weet te stijgen zou dat een heel positief teken zijn. Vanuit daar kan BTC een gooi doen naar een prijs van boven de $25.000.

Bitcoin nieuws

7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto 7% van de Spanjaarden investeert en 40% heeft geïnvesteerd in crypto
Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen” Edward Moya: “Er komt een einde aan de correlatie tussen Bitcoin en aandelen”
Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten? Bitcoin al 270 dagen zonder all-time high, hoe lang moeten we nog wachten?
Meer nieuws

Meest gelezen

Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Is er een recessie op komst in Amerika? Is er een recessie op komst in Amerika?
Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart Binance voegt Shiba Inu toe aan zijn Crypto kaart
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten