Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Dit is waarom de Dogecoin prijs weer stijgt

Dogecoin is weer in het nieuws. Na de afgelopen weken even uit de schijnwerpers te zijn gevallen, is DOGE terug. De cryptomunt is in de afgelopen dagen alweer met 40 procent gestegen waarvan 13 procent in de afgelopen 24 uur behaald is. Wat is de reden van de nieuwste opleving?


Dogecoin wordt gepromoot door miljardair Mark Cuban

De nieuwste prijsstijging werd veroorzaakt door miljardair Mark Cuban. Hij beschreef DOGE namelijk als beste cryptomunt om als betaalmiddel te gebruiken. Cuban prees DOGE om zijn eenvoud, waardoor het heel makkelijk kan worden gebruikt om spullen mee te kopen. Daarnaast wees de miljardair erop dat een DOGE token heel goedkoop is om te kopen. Hierdoor is het makkelijk om in te stappen, zo vertelde hij.

Cuban is al geruime tijd een fan van de Dogecoin en sluit zich dus aan bij Elon Musk. Mark Cuban ging zelfs zo ver dat hij DOGE-betalingen accepteerde voor zijn basketbalteam, de Dallas Mavericks. DOGE is een van de weinige crypto’s, waaronder Bitcoin, die door het sportteam wordt geaccepteerd.


Dogecoin (DOGE) logo komt naar de Premier League

Dogecoin leeft van media aandacht en dat is precies wat het krijgt deze week. Zo kwam er onlangs naar buiten dat de Premier League club Watford het Dogecoin logo op zijn mouwen zal tonen. Dit komt dankzij een sponsorovereenkomst met gokbedrijf Stake.com. Het logo zal zichtbaar zijn voor miljoenen voetbalfans die de wedstrijden zullen bekijken.

Dit is niet de eerste keer dat Watford zich bezighoudt met de cryptowereld. In het Premier League-seizoen 2019/20 zag een sponsorovereenkomst met Sportsbet.io het team het Bitcoin-logo op de mouwen vertonen. De extra aandacht van de voetbalclub en miljardair Mark Cuban hebben er voor gezorgd dat de prijs van 1 Dogecoin nu rond de $0,34 ligt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App.

appstore

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten