Bitcoin

Dit is waarom de koersdaling van de Bitcoin niet bearish is

De Bitcoin koers daalde gisteren tot onder de $13.000, maar ondanks de daling van 7% blijft het sentiment positief. In dit artikel lees je waarom.


Een koersdaling hoeft niet bearish te zijn

De prijs daalde gisteren tot $12.905, kort nadat het een hoogtepunt van $13.850 had bereikt. Dit daling hoeven we niet te bestempelen als ‘bearish’ en wel om een aantal belangrijke redenen.

Ten eerste bevindt de Bitcoin zich nog steeds op het prijsniveau waar het was op 27 oktober. Ten tweede steeg de BTC naar $13.850, wat direct onder een meerjarig weerstandsgebied van $13.873 is.


Een gezonde terugval

In de afgelopen drie dagen steeg de Bitcoin prijs met 8,5% van $12.800 naar $13.850. In een maand tijd is de BTC koers zelfs gestegen van $10.200 naar $13.850.

Op de grafieken met een hoog tijdsbestek zweeft de Bitcoin prijs boven een belangrijk voortschrijdend korte-termijngemiddelde. Het recente patroon, waarin een gezonde pullback en consolidatiefase te zien is, maakt de rally duurzaam. Dit is een belangrijke reden waarom de terugval ‘gezond’ genoemd kan worden.

Bitcoin prijs zakt terug – Bron: Tradingview

De kracht van de spotmarkt geeft ook aan dat de uptrend sterk en gezond is. Een handelaar die bekend staat als “Byzantijnse generaal” zei:

“Een hogere spotprijs en een hoger spotvolume wordt als bullish beschouwd, omdat het betekent dat de rally gebaseerd is op daadwerkelijke aankopen in plaats van het gokken op derivaten.”


Een belangrijk weerstandsniveau

In juli 2019 piekte de Bitcoin ook al eens op ongeveer $13.900. Dit is waarom veel crypto traders dit niveau als cruciaal weerstandsgebied aanmerken.

Bitcoin weerstandsgebied – Bron: Tradingview

Als de BTC boven de $13.875 – $14.000 was gestegen zonder enige terugval, zou de rally waarschijnlijk enorm oververhit zijn geraakt. Op de middellange termijn zou dat de kans op een grote terugval hebben vergroot. Een terugval zoals we die gisteren zagen kan dit voorkomen.

 

Bitcoin nieuws

Zorgen over Bitcoin-optiecontracten: Dreigt minder vraag naar fysieke BTC door papieren derivaten?
Crypto analist: Bitcoin bullmarkt is nog niet begonnen
Optiehandel komt naar Bitcoin ETF’s: Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Bitcoin koers op weg naar parabolische stijgingen