solana
Solana

Dit is waarom de Solana koers met 11 procent is gestegen

De prijs van de omstreden cryptomunt Solana (SOL) is in de afgelopen 24 uur met meer dan 11 procent gestegen. Door de prijsstijging in het nieuwe jaar ligt de SOL koers weer boven de 11 dollar.

De koersstijging volgt op een steunbetuiging van Ethereum-oprichter Vitalik Buterin. Hij tweette vorige week dat slimme mensen hem hebben verteld dat er een slimme ontwikkelaarsgemeenschap aan Solana werkt. Verder werd hem verteld dat de keten een mooie toekomst heeft nu het geld van opportunistische mensen is weggevaagd. Volgens Buterin heeft Solana dus zeker wel eenn toekomst. De oprichter van Ethereum voegde eraan toe dat hij hoopt dat de Solana-gemeenschap een eerlijke kans krijgt om te gedijen.

Ondanks de koersstijging van vandaag heeft Solana zo’n 95 procent van zijn waarde verloren sinds het in november 2021 een all-time high van bijna 260 dollar bereikte. De SOL koers zakte van de vijfde plaats op de lijst met de grootste cryptocurrencies naar de 19e plaats. Eerder deze maand heeft het zelfs kort buiten de top 20 gestaan.

Wat veroorzaakte de koersval van Solana?

De ineenstorting van crypto exchange FTX is verantwoordelijk voor het grootste deel van Solana’s recente prijsdalingen. In november deelde de Solana Foundation details over haar financiële verwikkeling met de inmiddels failliete exchange en haar zusterfirma Alameda Research.

Alameda Research had geïnvesteerd in 17 Solana-projecten, met een totale waarde van ongeveer 3,26 miljard dollar, volgens gegevens van DeFi Llama.

Daarnaast hebben verschillende grootschalige projecten de afgelopen maanden plannen aangekondigd om het Solana-ecosysteem te verlaten. Ook ‘DeGods’, een populaire NFT-collectie die gebruikmaakt van het Solana-netwerk, zal in het eerste kwartaal van dit jaar migreren naar het Ethereum-ecosysteem. Bovendien zal een ander populair NFT-project, yOOts, verhuizen naar Polygon, een op Ethereum gebaseerd Layer-1-netwerk.

Solana nieuws

Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Buy the Dip: Solana whales kopen voor miljoenen dollars aan memecoins
Topanalist: Deze cryptomunt is klaar voor een grote prijsstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving