Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Dit is waarom de Terra (Luna) prijs zo hard stijgt

Terra heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Dit gebeurde terwijl bijna alle op Cosmos-gebaseerde coins dubbelcijferige winsten hebben geboekt.


Total value locked overstijgt $20 miljard

Op dinsdag overtrof Terra de Binance Smart Chain als het op één na grootste DeFi protocol. En vandaag bereikte de LUNA-token een recordhoogte van $97,90. Ondanks slechts 13 projecten die op het Terra-ecosysteem zijn gebouwd, heeft de total value locked (TVL) in het protocol nu $20,7 miljard bereikt. Dit is een stijging van 15% in de afgelopen dag en 64% in de afgelopen week.

Terra is een op Cosmos gebaseerde blockchain voor het maken van algoritmische stablecoins die gekoppeld zijn aan verschillende fiat-valuta’s, zoals de Amerikaanse dollar of de euro. 

De toenemende activiteit in projecten zoals het spaarprotocol Anchor, waarvan de TVL in de afgelopen 24 uur is gegroeid tot $8,8 miljard, heeft ook een positieve invloed op TerraUSD (UST). TerraUSD is Terra’s aan Amerikaanse dollar gekoppelde stablecoin.

Met een marktkapitalisatie van slechts $9,4 miljard is UST momenteel niet alleen ’s werelds 20e grootste cryptomunt, maar ook de grootste gedecentraliseerde stablecoin op de markt.


Cosmos-coins stijgen

Volgens de oprichter van Terra, genaamd Do Kwon, is de snel groeiende vraag naar UST de belangrijkste drijvende kracht achter de prijsstijging van meer dan 60% van de Luna token. Kwon zei:

“Momenteel zitten er tientallen projecten in de pijplijn en maken zich op voor lancering in het eerste kwartaal van 2022. Dit zou het momentum van de UST-vraag snel kunnen versterken zodra het live gaat”

Eerder onthulde Do Kwon dat er in 2020 meer dan 160 nieuwe projecten op Terra zouden kunnen worden gelanceerd. Enkelen hiervan zijn de langverwachte gedecentraliseerde exchange Astroport en het leen- en uitleenprotocol Mars.

Naast Terra hebben andere op Cosmos gebaseerde coins de afgelopen dag dubbelcijferige winsten behaald. Cosmos’ eigen ATOM-tolem steeg met 21% tot $27,21. Ook de OSMO token van gedecentraliseerde exchange Osmosis steeg met meer dan 10%.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten