Bitcoin crash, inflatie, amerika, dollar
Bitcoin

Dit is waarom de uitspraken van de Fed slecht nieuws zijn voor de Bitcoin koers

Zowel de Bitcoin koers als de aandelenkoersen daalde gisteravond flink. Dit kwam na het nieuws dat de Federal Reserve een renteverhoging goedkeurde, daarnaast maakte de voorzitter zijn plannen bekend om volgend jaar de rente te blijven verhogen om de hoge inflatie te bestrijden.

De Federal Reserve heeft dit jaar de rente vier keer met 0,75 procentpunt verhoogd. Dit deed het om de inflatie die momenteel in de VS het hoogste punt in 40 jaar bereikt heeft, onder controle te krijgen. Deze keer verhoogde de Amerikaanse centrale bank de rente met 0,50 procentpunt. Dat was door de meeste analisten verwacht, maar de uitspraken van de voorzitter dat de centrale bank waarschijnlijk door zal gaan met de rente verhogen was een klap voor investeerders. Direct na de toespraak van voorzitter Jerome Powell daalde de BTC koers met zo’n 600 dollar van $18.300 naar $17.700.

Fed wil inflatie terugdringen naar 2 procent

De cryptomarkt volgt de Amerikaanse aandelenmarkt al tijden op de voet omdat ze beide worden beschouwd als ‘risicovolle activa’. Activa zoals tech-aandelen of Bitcoin zijn vaak volatieler in prijs dan minder risicovolle activa zoals Amerikaanse staatsobligaties of dollars. Dit is dan ook de reden dat de tech-aandelen en de cryptomarkt vaak de hardste dreun krijgen wanneer de rentetarieven worden verhoogd.

En, zoals we al eerder in dit bericht zeiden, lijkt de centrale bank van Amerika nog niet klaar met de verhogingen. De voorzitter centrale bank zei het volgende in een verklaring:

“De commissie verwacht dat aanhoudende verhogingen passend zullen zijn om een ​​monetair beleid te voeren dat voldoende restrictief is om de inflatie in de loop van de tijd terug te brengen naar 2%.”

– Jerome Powell

Bitcoin nieuws

Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
De Bitcoin wallet van Duitsland is bijna leeg
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen