Zilliqa

Dit is waarom Zilliqa de afgelopen week 270% is gsetegen

De smart contractcrypto Zilliqa (ZIL) is weer terug in de top 100 crypto’s qua marktkapitalisatie. Het maakte een prijsstijging van 65% in de afgelopen 24 uur mee en meer dan 270% in de afgelopen week. Volgens CoinGecko handelde ZIL begin deze maand op ongeveer $0,04, terwijl het vandaag ruim $0,17 bedroeg.


Wat is Zilliqa?

Zilliqa is een programmeerbare blockchain die zich aanvankelijk positioneerde als een alternatief voor Ethereum (ETH). Afgelopen jaar ging het echter wat minder goed met de prijs. Begin 2021 was het een van de top 50 crypto’s qua marktkapitalisatie, maar tegen het einde van het jaar was de altcoin bijna uit de top 100 geglipt. Momenteel staat Zilliqa op nummer 55 in de cryptovaluta-grafieken.

Dus wat veroorzaakte zo’n ongelooflijke groeispurt? De belangrijkste reden is de hype rondom de metaverse van Zilliqa, maar dat is niet alles. Hier zijn drie (3) redenen voor de stijging.


Wil jij Zilliqa verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


1. Zilliqa’s metaverse wordt in april gelanceerd

Zilliqa’s metaverse, Metapolis, is al een tijdje in ontwikkeling. Nu de VIP-lancering in Miami op 2 april nadert, is de hype toegenomen. Zilliqa zegt dat het al $2 miljoen aan pre-launch-inkomsten heeft opgehaald uit zijn klantenpijplijn.

Eerder deze week kondigde Zilliqa een samenwerking aan met Agora, een global talent awards app. Volgens een persbericht is het idee dat de deal nieuwe manieren zal bieden voor makers van inhoud om deel te nemen. Dit kan via de metaverse als sectoren zoals esports, luxe, muziek, gezondheid en welzijn, en meer. Zilliqa zegt dat Metapolis nieuwe lagen van betrokkenheid zal bieden voor zowel de digitale als de virtuele wereld.


2. Zilliqa’s esports-partnerschappen

Zilliqa zegt dat het de favoriete blockchain wordt voor de esports-industrie. Vorige week kondigde het een deal aan met drie esports-bedrijven:

  • Ninjas In Pyjamas (Zweden);
  • RRQ (Indonesië);
  • MAD Lions (Spanje).

De deal betekent dat Zilliqa met elk bedrijf zal samenwerken om hun Web 3-oplossingen te ontwikkelen, met name op het gebied van NFT’s, tokenisatie en aanwezigheid in de metaverse. Sommige analisten voorspellen dat de esports-industrie dit jaar zou kunnen groeien tot $2 miljard.


3. De hele cryptomarkt is in opmars

De winsten van Zilliqa zijn kleiner dan die van meer gevestigde cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) of Ethereum. Niettemin, na een moeilijke start van het jaar, won Bitcoin de afgelopen twee weken ongeveer 20% en de prijzen stegen over de hele linie. Het marktsentiment veranderde voor het eerst in maanden van “angst” of “extreme angst” in “hebzucht” volgens de Fear & Greed Index. Dit hernieuwde optimisme heeft beleggers mogelijk minder voorzichtig gemaakt met het investeren in kleinere cryptocurrencies. Dit heeft op zijn beurt ook bijgedragen aan de stijging van Zilliqa.

Het is echter altijd riskant om een ​​cryptovaluta te aan te schaffen die in zo’n korte tijd bijna 3 keer over de kop is gegaan. Zilliqa kan nog grotere hoogtepunten bereiken, maar een andere mogelijkheid is dat de altcoin ook weer kan terugvallen. Het is hiermee niet bekend wat de prijs van de altcoin gaat doen.