Bitcoin, BTC stijgt, groen
Bitcoin

Dit is Wat er Vandaag Gebeurd is in de Cryptomarkt

Duik mee in dit artikel waar we je op de hoogte brengen van de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency. We zullen de recente trends in de prijs van Bitcoin analyseren, en ook een blik werpen op de dynamische factoren die de afgelopen dagen de cryptomarkt in beweging hebben gezet.

Aanstaande Bitcoin halving kan een zegen zijn

De verwachte Bitcoin-halving kan mogelijk een gunstige wind brengen voor aandelen die gerelateerd zijn aan Bitcoin, zoals het software-analysebedrijf MicroStrategy. Tegelijkertijd heeft Bitcoin onlangs de prijsdrempel van $31.000 opnieuw overschreden. Deze prijsstijging viel samen met de voorspelling van Standard Chartered dat de prijs van Bitcoin in dit kalenderjaar wellicht de $50.000 zou kunnen aantikken.

Extra positieve signalen komen vanuit het kamp van Coinbase, waar de aandelen naar verluidt met 50% zijn toegenomen sinds de rechtszaak van de Amerikaanse effectenregulator.

Technisch Patroon voorspelt Bitcoin prijs van 58 duizend dollar

De prijs van Bitcoin bereikte op 10 juli tijdelijk het niveau van $31.000, wat optimisme wekte dat de weerbarstige weerstandszone snel zou kunnen veranderen in een ondersteuningsniveau.

Deze prijsactie vond plaats op dezelfde dag dat Standard Chartered voorspelde dat de Bitcoin-prijs dit jaar de $50.000 zou kunnen bereiken. Daarbij gaf hij aan dat Bitcoin ergens in 2024 een nieuw record van $120.000 zou kunnen bereiken.

Vanuit het perspectief van een handelaar genaamd Carl, illustreert de wekelijkse Bitcoin-grafiek een prijsbeweging die een ‘cup and handle’-formatie vertoont. Veel handelaren interpreteren dit technische analysepatroon als een teken van een opwaartse trend. Op dit moment situeert het handelsbereik van Bitcoin, bij een niveau van $30.500, zich op de halslijn van dit patroon.

Volgens technische analyse zou het transformeren van het $32.000-niveau in een ondersteuningszone – aangetoond door een paar dagelijkse sluitingen – een bevestiging van dit patroon kunnen zijn. Dit zou de weg kunnen vrijmaken naar een koersdoel binnen de range van $48.000 tot $58.000.

Bitcoin miners zetten de trend van de vorige week voort door hun mining-beloningen naar beurzen te sturen. Desondanks lijkt deze actie slechts een beperkte impact te hebben op de Bitcoin-prijs. On-chain data tonen aan dat zowel kleine als grote Bitcoin-bezitters blijven accumuleren tijdens prijsdalingen.

De ‘sharks’ en ‘whales’ van Bitcoin laten geen tekenen van vertraging zien, ondanks het feit dat de prijzen beginnen te stagneren in de range van $30.000 tot $31.000. Sinds 17 juni hebben adressen met tussen de 10 en 10.000 Bitcoin in totaal 71.000 extra Bitcoin verzameld, wat neerkomt op $2,15 miljard, aldus Santiment.

– Santiment

Coinbase haar andelen 50% hoger sinds rechtszaak tegen SEC

Er lijkt dus weer wat meer positiviteit te heersen in de cryptomarkt. Een opvallende ontwikkeling is dat, ondanks een aangespannen rechtszaak door de SEC tegen Coinbase voor het naar verluidt aanbieden van niet-geregistreerde effecten, de aandelen van het bedrijf met meer dan 50% in waarde zijn gestegen.

Data van TradingView laten zien dat de aandelen van Coinbase met 51% zijn geklommen, van ongeveer $52 op 6 juni naar $78,7 op 7 juli. Dit resulteert in een indrukwekkende groei van ongeveer 133% in de afgelopen zes maanden. Jaarlijks komt deze groei neer op een stijging van bijna 50%.

Ondanks deze opmerkelijke groei, doen zich interessante bewegingen voor onder de grootaandeelhouders van Coinbase. Op 6 juli verkochten een aantal hooggeplaatste leidinggevenden van Coinbase, waaronder CEO Brian Armstrong, in totaal 88.058 aandelen ter waarde van ongeveer $6,9 miljoen. Dit suggereert dat, ondanks de stijgende aandelenwaarde, sommigen kiezen om een deel van hun aandelen te verzilveren.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

‘Dit is de grote vijand van Bitcoin’
Dave the Wave voorspelt Bitcoin bullrun voor Q4 2024
Coinbase bezit 5% van alle bestaande Bitcoin

Coinbase bezit 5% van alle bestaande Bitcoin

Blockchain-intelligentieplatform Arkham heeft onlangs vastgesteld dat crypto-exchange Coinbase bijna 1 miljoen Bitcoin in zijn wallet heeft. De munten zijn tegen de huidige marktprijzen meer dan $25 miljard waard.

Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
XRP-advocaat gaat ‘grote aankondiging’ doen