Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Dit is wat je moet weten over de ProShares Bitcoin Futures-ETF

De nieuwe Bitcoin ETF is een mijlpaal voor de crypto-industrie. In dit artikel lees je wat een Bitcoin ETF is waarom het zo belangrijk is voor de crypto wereld.


De ETF begint met handelen op dinsdag

Deze week vindt er een belangrijke mijlpaal plaats in de cryptowereld, aangezien de eerste Amerikaanse Bitcoin ETF dinsdag begint te handelen. Het nieuws zorgde vorige week voor een flinke koersstijging. Hierdoor kwam de prijs van Bitcoin voor het eerst sinds mei boven de $60.000.

De ETF staat officieel bekend als de ProShares Bitcoin Strategy ETF en wordt verhandeld onder de ticker BITO. Het biedt een nieuwe manier om Bitcoin op de aandelenmarkt te kopen.


Wat is de ProShares Bitcoin ETF precies?

ETF staat voor ‘exchange-traded fund’. Een exchange-traded fund (ETF), ook wel een indextracker genoemd, is een passief beheerd beleggingsfonds dat op de beurs verhandeld wordt. Het investeringsdoel van een ETF is het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een onderliggende beursindex.

De nieuwe Bitcoin ETF is echter toch wat anders dan een “pure” Bitcoin ETF. ProShares koopt en verzamelt namelijk geen Bitcoins. Het is eerder een bundel contracten die gekoppeld zijn aan de toekomstige prijs van Bitcoin. Zoals het bedrijf maandagochtend in zijn aankondiging heel duidelijk maakt:

“BITO, of ProShares Bitcoin Strategy ETF, zal voornamelijk beleggen in Bitcoin-futures-contracten en niet rechtstreeks in Bitcoin.”


Hoe en wanneer koop ik de nieuwe Bitcoin ETF?

ETF’s handelen op de aandelenmarkt. Dus als je een account heeft bij een broker zoek dan gewoon het tickersymbool op en koop het zoals je ook aandelen van Microsoft of Tesla of Square zou kopen.

ProShares maakte maandag officieel bekend dat BitShares (BITO) op dinsdag begint te handelen.


Hoeveel rekent de ETF aan kosten?

De jaarlijkse vergoeding van de ProShares ETF is 0,95%, aldus MarketWatch. Dus als je $1.000 aan aandelen koopt, gaat $9,50 per jaar naar vergoedingen. Dat is hoger dan wat de meeste reguliere ETF’s in rekening brengen. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat dit een futures-ETF is, zoals hierboven beschreven.


Komen er nog andere Bitcoin ETF’s?

Ja, zeker drie of vier andere fondsen zullen naar verwachting de goedkeuring van de SEC krijgen en deze week beginnen met handelen. Maar het zullen ook futures-ETF’s zijn die qua prijs en structuur lijken op het aanbod van ProShares.

Een traditionele ETF die Bitcoin bevat – die beschikbaar is in andere landen – is nog minstens maanden verwijderd van goedkeuring door de regelgevende instanties in de VS. Het is nog onduidelijk of de SEC die een futures-ETF toestaat een indicatie is dat het ook een “pure” Bitcoin-ETF zal toestaan .


Is dit een goede manier om Bitcoin te kopen?

Als je blootstelling aan Bitcoin wilt krijgen via een aandelenrekening, biedt dit een nieuwe manier om dat te doen. Een andere omweg om blootstelling aan Bitcoin te krijgen, zou zijn om aandelen te kopen in bedrijven die Bitcoin bezitten, zoals MicroStrategy, Square en Tesla. Eerder deze maand keurde de SEC een ETF goed van “Bitcoin Revolution-bedrijven” die Bitcoin bezitten of aan Bitcoin-producten werken.

Echter de meeste BTC investeerders zullen je vertellen dat de beste manier om Bitcoin te kopen is om gewoon BTC-tokens te kopen. je kunt dat rechtstreeks doen via platforms zoals Bitvavo, Coinbase, Binance, Kraken, Gemini, of andere exchanges. Als je dat doet betekent dat meestal dat je minder transactiekosten betaalt dan bij een Bitcoin ETF. Wel is het zo dat je je eigen crypto’s moet beheren. Bij een Bitcoin ETF hoedt dat niet. Daarom zou dit beleggingsinstrument mogelijk kunnen zorgen voor een grote instroom van nieuwe beleggers.

Bitcoin nieuws

BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu
Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model
Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten