Bitcoin Nieuws

Eerste Amerikaanse Bitcoin ETF zal naar deze dinsdag debuteren

ProShares lijkt op schema te liggen om ’s werelds eerste Bitcoin ETF te lanceren. Zo’n BTC ETF is een belangrijke mijlpaal in de crypto-sector, aangezien dit een stap is naar mainstream acceptatie.


Wat gaat een Bitcoin ETF met de prijs doen?

Afgelopen vrijdag wijzigde ProShares zijn indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission naar een Bitcoin futures ETF. Hierdoor is een snelle lancering van het fonds spoedig te gaan gebeuren. Todd Rosenbluth, hoofd van ETF en beleggingsfondsonderzoek vertelde in een telefonisch interview het volgende.

“De aanvraag voor de Bitcoin Strategy ETF lijkt aan te geven dat het fonds maandag of dinsdag begint te handelen. De nieuwe ETF zal een einde maken aan een jarenlang gevecht om een Bitcoin ETF goedgekeurd te rijgen. De eerste aanvragen begonnen al in 2013, maar nu 8 jaar later, lijkt het er eindelijk van te gaan komen.”

De Bitcoin prijs is enorm gestegen in afwachting van de ETF. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 BTC token namelijk boven de $61.800. De vraag is nu natuurlijk of er na de daadwerkelijke lancering een Sell-the-news moment aanbreekt, of de prijs juist verder omhoog schiet.


Wat is een Bitcoin futures ETF?

Verschillende analisten vertellen dat het gebruik van futures-contracten voor een ETF in plaats van de crypto direct te gebruiken, extra kosten met zich meebrengt voor de eindgebruiker.

Futures zijn een soort derivaat waarmee beleggers blootstelling aan een activa kunnen verkrijgen zonder deze daadwerkelijk te bezitten. Een future is dus een financieel contract tussen twee partijen die zich verbinden om op een bepaalde afloopdatum/leverdatum het onderliggende te verhandelen tegen een vooraf bepaalde, en op de afloopdatum betaalde, prijs.

De ProShares ETF zal de tickercode “BITO” gebruiken en het fonds zal een kostenratio hebben van 0,95%, wat betekent dat het $9,50 per jaar kost voor elke geïnvesteerde $1.000.

ProShares zal trouwens niet de enige zijn die zo’n Bitcoin futures ETF aan zal gaan bieden. Er zijn namelijk aanvullende goedkeuringen gepland, waarbij fonds aanbieders Valkyrie Investments, Invesco en VanEck allemaal futures ETF’s hebben die zijn goedgekeurd door de SEC.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten