Bitcoin stijgt
Bitcoin

‘Dit kan een nieuwe all-time high voor Bitcoin veroorzaken’

Bloomberg-analist Jamie Coutts ziet één ontwikkeling die de Bitcoin koers naar een nieuwe all-time high kan sturen. Als de U.S. Dollar Index (DXY, een mandje van fiatvaluta ten opzichte van de Amerikaanse dollar) aan een neerwaartse trend begint, kan dat volgens Jamie Coutts een gigantische bullrun voor Bitcoin ontketenen.

Bitcoin zit vast aan de Amerikaanse dollar

Bitcoin zit vast aan de Amerikaanse dollar. Zoals je kunt zien is er een omgekeerde relatie tussen de twee assets. Zodra de DXY door het niveau van 99,5 tot 101 breekt is er weinig steun voor de Amerikaanse dollar tot het niveau van ~90.

Bitcoin zou in dat geval waarschijnlijk een all-time high bereiken”, aldus Jamie Coutts.

Op het moment van schrijven klokt de DXY binnen op 103,1 waarmee er een daling van 0,4 procent op de borden staat over de afgelopen 24 uur.

Volgens Coutts is Bitcoin echter vatbaar voor oververhitting in het midden van de cyclus. Dat zagen we de twee voorgaande cyclussen ook gebeuren.

Ditmaal verwacht Coutts echter een korte en gematigde terugval, net zoals we die in 2016 zagen. Een diepe en dramatische correcties zoals in 2020 (COVID-19 pandemie) ziet de analist niet zo snel gebeuren.

Bitcoin in het midden van de cyclus

De onderstaande grafiek van Coutts toont het oververhit raken van Bitcoin tijdens het midden van de cyclus. Zoals je ziet was daar sprake van in 2016, maar vooral in 2019 koelde de Bitcoin koers af tijdens het midden van de cyclus.

Nu is er alsnog een kans op een zware afkoeling, bijvoorbeeld als de verkopen van de Graysacle Spot Bitcoin ETF op deze manier doorgaan of als we een recessie krijgen.

Een ander negatief scenario zou kunnen zijn dat we geen recessie krijgen, maar een nieuwe opleving van de inflatie omdat de economie sterk blijft. Dat zou resulteren in minder renteverlagingen dan waar de markt momenteel op inzet, waardoor de Bitcoin koers ook in de problemen kan komen.

Jamie Coutts heeft echter vertrouwen en “zet in” op een 2016-achtige terugval voor Bitcoin. Dat zou een korte en beperkte correctie betekenen tijdens de midden-periode van de cyclus.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Analist: Parabolische fase Bitcoin staat op het punt van beginnen
Bitcoin ETFs halen voor 6e dag op rij honderden miljoenen binnen
Bitcoin bereikt recordkoers in Japan, Argentinië en de Filipijnen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten