Bitcoin stijgt
Bitcoin

Crypto analist: Dit zijn de 2 redenen waarom de Bitcoin koers stijgt

CoinShares Chief Strategy Officer (CSO) Meltem Demirors zegt dat er twee factoren aan te wijzen zijn voor de bullrun die Bitcoin momenteel doormaakt. Volgens Demirors is de eerste factor de instroom van kapitaal in beursgenoteerde miners, die daardoor een toename van hun fundamentele kracht genieten.

Bitcoin miners zijn niet alleen miners

“De eerste factor is dat er een gigantische stroom van kapitaal richting beursgenoteerde miners stroomde en dat miners niet langer exclusief Bitcoin minen. We hebben ook partijen als Core Weave, Hut 8 en anderen die zich op kunstmatige intelligentie storten”, aldus Demirors.

“Zij draaien een bak aan GPUs (grafische processor eenheden), ze bouwen datacenters waarmee ze een wijde range van computing op het hoogste niveau aanbieden en aan het einde van de dag is Bitcoin niet het enige ecosysteem dat mining vergt, chips nodig en datacenters nodig heeft.

Er is veel kapitaal beschikbaar vanwege het AI-narratief en vanwege de stijgingen van de Bitcoin koers“, aldus Demirors.

De andere factor die Bitcoin drijft volgens Demirors is de onverwachte opleving van Bitcoin Ordinals, die een steeds groter deel van de activiteit op de blockchain opslokken en grote hoeveelheden omzet genereren voor de miners.

Veel activiteit op Bitcoin

Het tweede grote ding is dat we all-time highs bereiken op het vlak van de hashrate volgens Demirors. “Er is veel activiteit op Bitcoin. Er zijn BTC tokens, die vergelijkbaar zijn met ERC-20 tokens. We hebben Bitcoin NFTs, die we ordinals noemen.

Ik gooi er nu veel vaktermen uit, maar er is veel activiteit op Bitcoin. Om die reden zien we een all-time high in de hashrate op Bitcoin, wat betekent dat er veel computerkracht in het netwerk zit en de transactiekosten zijn voor het eerst in de geschiedenis van Bitcoin hoger dan de blokbeloning die de miners ontvangen, wat enorm veelbelovend is voor die industrie”, aldus Demirors.

Uiteindelijk zakt de beloning voor Bitcoin miners natuurlijk richting de nul en moeten ze het puur hebben van de transactiekosten. Dat is ook het moment dat Bitcoin zijn maximum van 21 miljoen eenheden nadert en er dus geen nieuwe Bitcoin meer in omloop komen.

Op het moment van schrijven klokt de Bitcoin koers binnen op 44.800 dollar en staat Bitcoin voor de afgelopen 24 uur op een stevige plus van 5 procent.

Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Nog maar even: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Is dit het geheime wapen van Bitcoin?
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Derivatenmarkt wijst op optimisme rond Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers in vrije val, wat is er aan de hand?
‘Bitcoin koers gaat dalen na de halving’
Crypto analisten: Ripple (XRP) is klaar voor een Gigantische koersstijging