Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Dit zijn de effecten van de nieuwe Indiase cryptobelasting

Onlangs voerde de regering twee wetten in die belastingen op cryptogerelateerde winsten en transacties eisten.

Nieuwe cryptowetten

De eerste cryptowet van India verplichtte haar burgers om 30% belasting te betalen over niet-gerealiseerde cryptowinsten en trad op 1 april in werking. Er volgde dan ook veel opschudding onder de Indiase cryptogemeenschap toen investeerders en ondernemers de impact van de vage aankondiging probeerden te ontcijferen.

Naast deze wet is er nog een cryptowet in India. Deze houdt een belastingaftrek van 1% aan de bron (TDS) op elke transactie in. De combinatie van deze wetten zou resulteren in een nog grotere impact op handelsactiviteiten. Dit is waarom tal van crypto-ondernemers overwogen van India naar vriendelijkere rechtsgebieden te verhuizen.

Na de extra belastingen rapporteerden Indiase cryptobeurzen namelijk een enorme daling van de handelsvolumes. Gegevens van CoinGecko bevestigden dat de volumes gemiddeld 56,8% zijn gedaald.

De Indiase minister van Financiën, Nirmala Sitharaman, erkende de resulterende terugslag en onthulde plannen om wijzigingen in crypto-gerelateerde belastingen te heroverwegen.

Impact van crypto-regelgeving in India

Binnen enkele dagen na de implementatie van de cryptowetten in India, rapporteerden cryptobeurzen in de regio een enorme terugval in handelsvolumes. Nihal Armaan, een kleine crypto-investeerder uit India, vertelde dat belastingheffing geen afschrikmiddel is bij het omgaan met cryptocurrencies.

In plaats daarvan vergeleek hij het opleggen van een belasting van 1% als een manier van kapitaalvergrendeling, een functie die door bedrijven wordt gebruikt om te voorkomen dat beleggers hun geld wegnemen. Hij voegde er het volgende aan toe:

De TDS is niet het probleem, maar het bedrag ervan. Het vermindert duidelijk het aantal transacties dat een persoon kan uitvoeren.

Kashif Raza, oprichter van een startup voor crypto-educatie, vertelde dat het implementeren van TDS een goede eerste stap is in het afschermen van de crypto-industrie in India. Hij voegde eraan toe dat investeerders zoals hijzelf die minder handelen, de gevolgen van een dergelijke wet minder voelen.

Hij erkende echter wel dat “de hoogte van de TDS een onderwerp van discussie is, aangezien er veel actieve handelaren in de crypto-industrie zijn die er wel door getroffen zijn.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht over handelsvertragingen, vertelde Om Malviya, president van Tezos India, dat hij weinig tot weinig verstoring voor de langetermijnbeleggers voor ogen heeft. Hij verwacht de komende drie tot vijf jaar pro-crypto-hervormingen in de huidige wetten. In afwachting van vriendelijkere belastinghervormingen, adviseerde hij investeerders om een dieper inzicht in de technologie te krijgen:

“Zelfs de gebruikers uit kleinere steden zullen gedwongen worden om cryptocurrencies te bestuderen voordat ze hun handelsbeslissingen maken.”

Rajagopal Menon, vice-president van crypto-exchange WazirX, vertelde dat de exchange zich blijft concentreren op het voldoen aan de nieuwe belastingregels.

De TDS zal geen invloed hebben op de serieuze crypto-investeerders, ook wel hodlers genoemd, omdat ze gefocust zijn op de lange termijn.

Anshul Dhir is chief operations officer en mede-oprichter van EasyFi Network, een laag-2 gedecentraliseerd financieringsprotocol (DeFi). Hij is van mening dat er een uittocht van ondernemers gaat plaatsvinden, tenzij de Indiase overheid vriendelijkere crypto-regelgeving introduceert.

De vertraging van de handelsvolumes ging gepaard met een daling van de liquiditeit. Dit had op zijn beurt een impact op de wereldwijde liquiditeit voor het algehele crypto-ecosysteem.

Cryptobelastingen en het creëren van langetermijnhouders

Hoewel het crypto-handelsvolume op de Indiase exchanges drastisch is afgenomen, geeft het aan dat beleggers bereid zijn hun activa vast te houden totdat er pro-crypto-regelgeving komt.

Indiase investeerders onthulden dat ze hebben gewacht op een bullmarkt om een deel van hun bezit voor winst te verkopen. In overeenstemming met deze verandering in de huidige mentaliteit van beleggers, voegde Malviya eraan toe dat “als je dit bedrag aan hoge belastingen wilt betalen, je er echt zeker van moet zijn dat je investering meer waard zal zijn dan wat het nu is.”

Armaan herhaalde dat de TDS zelf geen afschrikmiddel is voor cryptohandelaren. De 30% belasting op winst echter wel. Dhir gelooft dat het belastingtarief een dealbreaker is: “Het ontmoedigt elke nieuwe handelaar om te proberen in de cryptocurrency-industrie te handelen.”

Toch verwelkomden veel Indiërs het belastingregime omdat het een gevoel van legitimiteit geeft aan de crypto-industrie in het land.

Menon waarschuwde investeerders om geen mazen in de wet te zoeken. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van buitenlandse exchanges, peer-to-peer-sites en gedecentraliseerde exchanges. Ongeacht de gebruikte platforms zijn alle Indiase burgers aansprakelijk voor het betalen van de TDS.

India’s interactie met CBDC’s

Er is echter ook goed nieuws. Centrale banken over de hele wereld lijken unaniem akkoord te gaan met het experimenteren met of het lanceren van hun eigen versies van digitale valuta’s van centrale banken (CBDC). India zal naar verwachting tegen 2022-23 een digitale roepie introduceren. Volgens de minister van Financiën van het land, Nirmala Sitharaman, wordt verwacht dat het een “grote boost” zal geven aan de digitale economie.

Raza voegde eraan toe dat een CBDC ondersteund door de Indiase roepie “zal helpen bij snellere en goedkopere overmakingen en wereldwijde betalingen”. Hij twijfelt echter aan de acceptatie ervan.

CBDC’s zijn zeer geschikt voor gebruikssituaties die onmiddellijke uitgifte van fondsen vereisen. Dhir is van mening dat CBDC’s een aanvulling zullen zijn op de digitale activa-industrie, met name de DeFi-projecten.

Bovendien moet de centrale bank van India, de Reserve Bank of India, een beleid formuleren dat bevorderlijk is voor innovatie en groei.

Voor velen lijken de cryptobelastingen in India een proactieve zet om de handel te ontmoedigen. Toch betoogde Armaan, vanuit het oogpunt van een belegger, dat de overheid haar best deed om de belastingstructuur uit te leggen met de informatie die ze tot hun beschikking hadden.

Wachten op betere regelgeving

Vriendelijkere belastinghervormingen zouden eraan kunnen komen, maar iedereen moet zich tot die tijd aan de regels houden. Voor beleggers betekent dit dat ze wat bij moeten leren over het ecosysteem en over de beste handelspraktijken.

Naast waakzaam zijn voor de marktontwikkelingen, adviseert Dhir de gemeenschap om met een positieve gemoedstoestand in gesprek te gaan met de overheid.

“Er zullen nieuwe use-cases, nieuwe projecten en nieuwe producten komen en deze ruimte zal alleen maar groter worden,” voegde Malviya eraan toe.

Alle ontwikkelingen moeten worden gedeeld met de overheid, zodat zij op de hoogte zijn van de innovatie die in deze ruimte plaatsvindt. Dit kan een positief effect hebben op de industrie in het algemeen.

Aldus Raza

Malviya verklaarde dat ondernemers zich moeten inzetten voor dat doel, terwijl ze ernaar streven oplossingen te bouwen voor een groeiend aantal use-cases.

In de tussentijd hopen beleggers op constructieve kaders rond cryptocurrencies om slechte actoren eruit te filteren.

Regulatie nieuws

Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd
Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten
Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan Duitse crypto-bank Nuri met 500.000 gebruikers vraagt faillissement aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op Ethereum Whale koopt 312 miljard Shiba Inu op
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten