groene prijs
Litecoin, Pepe Coin, Ripple

Dit zijn de verwachtingen voor Litecoin, XRP en PEPE

De populaire Nederlandse analist Michaël van de Poppe heeft op Twitter weer eens van zich laten horen over een groep altcoins. Ditmaal gaat het om Litecoin, XRP en PEPE. Volgens de analist maakt met name Litecoin zich op voor een stijging, die de koers van de munt kan optillen tot 102 dollar per stuk.

Als dat lukt, dan kan de munt daarna doorzetten tot een koers van 180 dollar per Litecoin.

De Litecoin koers

Op het moment van schrijven tikt Litecoin binnen op 88 dollar per munt. De huidige opleving van het project kan de munt volgens Van de Poppe optillen tot de koers van 102 dollar, wat het hoogste niveau van 2023 markeert. Daarna verwacht hij een kleine terugval, waarna de munt opnieuw aan een koersexplosie moet beginnen.

“Fantastische kandelaar in de weekgrafiek, waarmee we waarschijnlijk doorstoten naar de koers van 102 dollar. Na het behalen van dat target verwacht ik een kleine correctie, voordat we doorzetten naar de 180 dollar als een uitbraak boven die koersen slaagt”, aldus de Nederlander.

Litecoin staat er dit jaar goed op, omdat het project in augustus zijn halving heeft. Dat is het moment waarop de beloning voor miners halveert en daarmee dus ook de inflatie van Litecoin. Meestal zorgt dat – in ieder geval bij Bitcoin – voor de start van een nieuwe bullrun. Kan Litecoin dat trucje herhalen?

XRP en PEPE

Vervolgens neemt Van de Poppe XRP onder zijn populaire loep. Volgens de analist kan XRP aan een sterke periode beginnen als het erin slaagt om een belangrijk weerstandsniveau in een steunpunt op de grafiek te veranderen. “Ik ben geïnteresseerd in XRP als we het niveau van 0,5025 dollar weten te overwinnen”, zo spreekt Van de Poppe.

Op het moment van schrijven staat XRP op een koers van 0,4817 dollar en moet de munt nog behoorlijk stijgen om bij dat niveau in de buurt te komen. De laatste altcoin die op de spreekwoordelijke radar van de analist staat is PEPE, de populaire memecoin.

Als PEPE vanaf de huidige koersen nog met 13 procent daalt, kan het volgens Van de Poppe interessant worden om de munt op te pikken. Van de Poppe wil pas kopen als de munt op 0,00000135 dollar staat. Momenteel staat PEPE op 0,000001538 dollar.

In die zin moeten we nog even geduld hebben voor een goed instapmoment bij PEPE, als de analyse van de Nederlander klopt. Dat is natuurlijk ook nog maar de vraag, want zekerheid bestaat niet in deze markt.

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC