Do Kwon, terra
Regulatie

Do Kwon binnenkort uitgeleverd aan Amerika of Zuid-Korea

De Montenegrijnse autoriteiten zijn van plan om Terraform Labs mede-oprichter Do Kwon uit te leveren aan Amerika of Zuid-Korea, afhankelijk van wat de lokale rechter over dit vraagstuk besluit. Voor de mensen die het niet weten, Terraform Labs was het bedrijf achter het Terra Luna project dat een waarde van $45 miljard dollar bereikte en in mei 2022 implodeerde.

Do Kwon zou op 23 maart de Montenegrijnse gevangenis mogen verlaten, onder de voorwaarde dat hij zijn paspoorten reisdocumenten inlevert.

Do Kwon werd in maart 2023 gearresteerd

Uiteindelijk werd Do Kwon in maart 2023 gearresteerd voor het gebruiken van valse reisdocumenten met de voormalige CFO van Terraform Labs, Han Chang-Joon.

Vervolgens duurde het niet lang voordat zowel Amerika als Zuid-Korea een verzoek om de uitlevering van Do Kwon indienden. Als hij in de Verenigde Staten terechtkomt, dan staat hem een totaal van 8 aanklachten te wachten.

Qua omvang staat de implosie van Terra Luna misschien wel gelijk aan die van FTX. Natuurlijk gaat het meer over FTX, maar vergeet niet dat Terra Luna (als we de stablecoin meetellen) een market cap van ruim 40 miljard dollar kende.

Bij de implosie van FTX ging er niet voor 40 miljard dollar aan kapitaal verloren. Al was de indirecte schade van het omvallen van FTX veel groter dan 40 miljard dollar, want de Bitcoin koers viel immers terug naar 15.500 dollar.

Opruiming is goed voor de industrie

Het is goed voor de industrie dat er eindelijk een einde komt aan alle ellende. Natuurlijk is het nooit leuk voor mensen dat ze naar de gevangenis moeten, maar het vormt wel een goede waarschuwing voor mensen die denken dat ze binnen crypto alles kunnen maken.

Dat is niet het geval en dat is enorm slecht voor de reputatie van Bitcoin. Veel buitenstaanders kunnen Bitcoin niet scheiden van FTX en Terra Luna. Zij zien crypto als één geheel en begrijpen niet dat ze in werkelijkheid niets met elkaar te maken hebben.

Zodoende is het goed dat Do Kwon hard wordt aangepakt, om te laten zien dat het not done is om met de kapitalen van mensen te spelen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Uitstel van hoorzitting borgtochtaanvraag Binance-directeur in Nigeria
Coinbase juridisch hoofd verdedigt Tornado Cash in Amerikaanse rechtszaak
Snowden waarschuwt: NSA kan het internet volledig overnemen!
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving