Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Dogecoin crasht nadat Elon Musk probleem signaleert

De Dogecoin prijs is vandaag binnen enkele uren tijd met meer dan 20% gedaald. Deze koersval vond plaats nadat Elon Musk de aandacht vestigde op de enorm ongelijke verdeling van de DOGE-tokens. Hij drong er daarom op aan bij grote spelers om hun tokens te verkopen.


Elon Musk signaleert een probleem

Dogecoin heeft namelijk een van de meest ongelijke muntverdelingen in de cryptocurrency-wereld, waarbij 28,7% in handen is van slechts één persoon. De 12 grootste investeerders hebben zelfs bijna 50 procent van de tokens in handen. Mede daardoor twitterde Musk het volgende:

“Als grote Dogecoin-investeerders de meeste van hun munten verkopen, zal dat mijn volledige steun krijgen. Te veel concentratie is het enige echte probleem dat ik zie. “

Hij heeft 10 minuten geleden zelfs getweet dat hij geld zou betalen om deze grote investeerders uit te kopen.


Niet alleen de DOGE prijs daalt

Vlak na de eerste tweet van Musk begon de Dogecoin prijs flink te dalen. De koers daalde namelijk van $0,63 naar $0,048. Toch is de koersdaling niet alleen maar toe te schrijven aan Musk. Een groot deel van de koersval is namelijk toe te schrijven aan de algehele malaise op de cryptomarkt vandaag. Er verdampte over de hele linie in 1 dag tijd meer dan $105 miljard aan kapitaal.

DOGE 1-uurs grafiek – Bron: Tradingview

DOGE was dus niet de enige cryptomunt waarvan de koers met 20% daalde. Verschillende altcoins noteerde dergelijke verliezen. De koersdaling werd veroorzaakt door de afwijzing van BTC rond het $50.000 niveau.


70% van de Dogecoins zijn in handen van 100 adressen

Ondanks dat het berekenen van de distributie van het aantal Dogecoins niet gemakkelijk is, laten bronnen zien dat bijna 70 procent van het aanbod op ongeveer 100 adressen wordt bewaard.

De oprichter van Dogecoin heeft onlangs onthuld dat hij al zijn Dogecoins in 2015 heeft verkocht voor een tweedehands auto. De oprichter zei in een bericht dat hij moeite had om de snelle opkomst van iets dat geen echt nut of waarde leek te bieden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten