Shiba inu, Dogecoin
Dogecoin, Shiba Inu

Dogecoin en Shiba inu koers crashen door onzekerheid rondom FTX

De aanhoudende vete tussen Binance en FTX is overgeslagen op de crypto markt, waarbij ook Dogecoin en Shiba Inu zwaar werden getroffen.

Enorme verliezen op de cryptomarkt

Dogecoin en Shiba Inu (SHIB) hebben de afgelopen 24 uur aanzienlijke verliezen geleden. De door Elon Musk aangedreven rally van Dogecoin lijkt daarmee definitief te zijn geëindigd.

DOGE heeft de afgelopen 24 uur meer dan 19 procent in waarde verloren en handelt rond de $0,09375. Ondanks de zware verliezen van vandaag, is DOGE de afgelopen 30 dagen nog steeds met bijna 60 procent gestegen. Met een marktkapitalisatie van net iets boven de 12,2 miljard dollar is DOGE nu de 9e grootste cryptocurrency.

In het verleden waren de prijsacties van SHIB en DOGE sterk gecorreleerd en ook vandaag is dat niet anders. De op een na grootste meme coin, Shiba Inu (SHIB), is ook met 13,2 procent gedaald, waardoor de maandelijkse winsten van de munt in de afgelopen 24 uur teniet zijn gedaan.

SHIB wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $0.00001038. Mede vanwege de prijsdip steeg het dagelijkse handelsvolume van SHIB de afgelopen 24 uur met 14 procent tot $594 miljoen. Met een marktkapitalisatie van iets meer dan 5,6 miljard dollar is SHIB de 14e grootste cryptocurrency. Bitcoin en Ethereum zijn de afgelopen 24 uur ook met meer dan 10 procent in waarde gedaald.

Vete tussen Binance en FTX

De voornaamste reden achter de bearish prijsacties op de markt is de groeiende angst voor het faillissement van de crypto exchange FTX.

Het zag er allemaal slecht uit voor FTX nadat Changpeng Zhao onthulde dat Binance van plan is voor $500 miljoen aan FTX-tokens te liquideren. De FTT token is om deze reden met meer dan 55 procent gedaald. Te midden van de vete is de marktkapitalisatie van cryptocurrency de afgelopen 24 uur met 9,4 procent gedaald tot 934 miljard dollar.

Shiba Inu nieuws

Crypto whales verplaatsen massaal Shiba Inu van exchanges
Shiba Inu koers herstelt na dieptepunt door grote Whale aankopen: Is een verdere stijging mogelijk?
Kunnen we binnenkort een Shiba Inu ETF verwachten?
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen