Dogecoin, Doge
Dogecoin

Dogecoin Foundation kondigt fonds aan voor nieuwe ontwikkelaars

De Dogecoin Foundation stelt per direct 5 miljoen DOGE beschikbaar, wat een waarde van ongeveer 360.000 dollar vertegenwoordigt, voor de verdere ontwikkeling van het ecosysteem. Volgens het fonds komt het geld terecht in een multi-signature wallet die wordt beheerd door de ontwikkelaars van het project. Er zijn drie van de vijf handtekening nodig om de fondsen in beweging te brengen.

Wie zijn deze ontwikkelaars?

Het gaat om Marshall Hayner, Michi Lumin, Patrick Lodder, Ross Nicoll en Chromatic. Zij beheren de wallet die beschikbaar is voor de ontwikkeling van het Dogecoin-platform. “De DOGE in deze wallet zal gebruikt worden als beloning voor mensen die iets toevoegen aan Dogecoin Core, ongeacht hoe groot of klein de bijdrage is”, aldus de Dogecoin Foundation.

Voor iedere verbetering aan het protocol komt er ongeveer 500.000 Doge vrij, wat wordt verdeeld over de ontwikkelaars die bijgedragen hebben aan deze ontwikkeling. Het Dogecoin Core team al ook blogposts publiceren over alle uitgaven van de wallet en deze aankondigen via de social media kanalen van het project.

Overstap naar Proof-of-Stake

Een opvallende ontwikkeling binnen Dogecoin is dat sommige ontwikkelaars binnen het project nadenken over een mogelijke overstap naar Proof-of-Stake. Op dit moment draait het protocol op Proof-of-Work, wat hetzelfde consensus mechanisme is als Bitcoin. Met een mogelijke overstap naar Proof-of-Stake zou Dogecoin overstappen op het consensus mechanisme waar Ethereum in september van het afgelopen jaar naar is overgestapt.

Op het moment van schrijven is Dogecoin na Bitcoin zelfs het grootste Proof-of-Work netwerk van de industrie. Dit gebeurde nadat Ethereum op 16 september overstapte naar Proof-of-Stake. De reacties binnen de gemeenschap waren echter niet allemaal positief over de mogelijke overstap. Om die reden voelde Michi Lumin, één van de core-ontwikkelaars van Dogecoin, zich genoodzaakt om daar in de bovenstaande tweet wat opheldering over te geven.

“Alleen omdat één iemand zegt dat Dogecoin overstapt op Proof-of-Stake, betekent het niet automatisch dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren”, aldus Lumin. De ontwikkelaar wil hiermee aangeven dat het uiteindelijk aan de gemeenschap is om daarover te beslissing en dat er niet één ontwikkelaar is die het voor het zeggen heeft.

Dogecoin nieuws

Dogecoin (DOGE) staat voor mogelijk explosieve groei in 2025, zegt analist
Trump kiest Elon Musk voor nieuwe D.O.G.E.-commissie: Miljardenbesparingen in zicht?
Het succes van Dogecoin hangt af van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt