Dogecoin, twitter
Dogecoin

Dogecoin-integratie op Twitter aanstaande? Elon Musk geeft Hints

De raadselachtige tweets van Elon Musk hebben de Dogecoin- en cryptogemeenschap opnieuw doen bruisen van speculatie.

Cryptische berichten

In een recente bericht onthulde de technologie-miljardair Elon Musk een ambitieus vernieuwingsplan voor Twitter, dat nu “X” wordt genoemd. Echter, verborgen tussen de regels door, suggereren intrigerende hints dat Dogecoin, de populaire memecoin, binnenkort een prominente plaats op dit platform zou kunnen innemen.

Twitter is nu in handen van X Corp, met als doelstellingen zowel de vrijheid van meningsuiting te verzekeren als de ontwikkeling van de applicatie “X” te versnellen.

Dit is niet een bedrijf dat simpelweg zijn naam verandert, maar zijn werkwijze ongewijzigd laat.

– Musk

Musk onderstreepte dat het platform zich zou ontwikkelen tot veel meer dan een simpele blogsite. Het zal transformeren tot een uitgebreid communicatienetwerk dat in staat is de financiële transacties van gebruikers ingrijpend te hervormen.

In de komende maanden zullen we uitgebreide communicatie toevoegen en de mogelijkheid om uw hele financiële wereld te beheren.

– Musk

Dogecoin en Twitter

De subtiele woordspeling van Musk liet de crypto-community achter met een prikkelende vraag: zou de transformatie van Twitter naar “X” wellicht een pad banen voor Dogecoin?

Na de naamsverandering wijzigde Musk zijn locatie op Twitter naar “𝕏Д, wat aanleiding gaf tot speculaties. De “𝕏” staat duidelijk voor de nieuwe “X”-branding, terwijl de “Д het iconische symbool van Dogecoin vertegenwoordigt.

Musk refereerde ook aan een periode waarin Twitter tijdelijk werd omgedoopt tot een Shiba Inu-hond, het gezicht van Dogecoin. Musk reageerde op een opmerking van Jonah Katz, die beweerde: “Twitter zou kunnen veranderen, en ik zou nog steeds 6 uur per dag scrollen.”

Musk reageerde met een lachend emoticon en voegde toe:

We hebben een tijdje de gedaante van een Shiba Inu-hond aangenomen. Geen impact.

– Musk

Hoewel Musk nog geen concrete planning heeft aangegeven voor de implementatie van de financiële diensten van X, geeft zijn geschiedenis van gedurfde en innovatieve beslissingen duidelijk aan dat hij een leidende rol wil spelen in het vormgeven van de toekomst van financiën en communicatie. Het lijkt erop dat Dogecoin, Bitcoin en andere cryptocurrencies een aantrekkelijke optie zijn in dit scenario.

De Dogecoin koers schiet omhoog

In een tweet van 25 juli suggereerde analist Raoul Pal dat Musk mogelijk Dogecoin zou inzetten voor wereldwijde betalingen op het platform. Dit lijkt aan te sluiten bij de bekende voorkeur van de excentrieke miljardair voor deze specifieke meme-munt.

Hij zal crypto toepassen voor wereldwijde betalingen. Ik vermoed dat zijn keuze op Doge zal vallen.

– Raoul Pal

Daarnaast opperde Pal dat Musk’s mogelijke keuze voor Dogecoin een strategische zet zou kunnen zijn. Hij stelde voor dat DOGE zou kunnen bijdragen aan het omzeilen van effectenwetten en het minimaliseren van uitvoeringsrisico’s.

Gedurende de laatste 24 uur heeft de DOGE-prijs een stijging van 8% laten zien. Hiermee heeft de koers van DOGE een uitbraak uit een oplopende driehoekspatroon gerealiseerd, maar stuit nu op de eerste weerstand bij het 23,6% Fibonacci retracement-niveau van $0,0784. Het doorbreken van deze weerstand is essentieel om een trendomkeer te bevestigen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Dogecoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Dogecoin nieuws

Welke crypto kun je beter kopen? Cardano vs Dogecoin
Vermogen ‘Dogecoin-miljonair’ van 3 miljoen naar 50.000 dollar
Honderden miljoenen Dogecoin in beweging, daling op komst?
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?
Shiba Inu’s Shibarium in de problemen na totale ineenstorting van activiteit