Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Altcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Dogecoin is klaar om te stijgen nu netwerkactiviteit omhoogschiet

Dogecoin staat weer in de schijnwerpers nadat Shark Tank-investeerder Mark Cuban zei dat DOGE zou kunnen stijgen naar $1.


Een Dogecoin van $1 is mogelijk

Dogecoin heeft de afgelopen 24 uur een mooie prijsstijging meegemaakt gehad. De token zag zijn koers in 24 uur tijd stijgen met meer dan 13%. Daardoor bereikt DOGE vandaag een nieuw maandelijks hoogtepunt van $0,060. Deze koersstijging werd mede veroorzaakt omdat miljardair Mark Cuban heeft gezegd dat de DOGE-prijs met 1.700% omhoog zou kunnen schieten.

Volgens de investeerder heeft het NBA team Dallas Mavericks meer dan 20.000 DOGE-transacties verwerkt sinds het begon met het accepteren van betalingen voor tickets en merchandise. Door zo’n succes is het professionele basketbalteam de grootste Dogecoin-handelaar ter wereld geworden. Cuban bevestigde dat DOGE daarom zeker $1 waard zou kunnen worden.


DOGE kan spoedig uit gaan breken

Hoewel een doel van $1 misschien vergezocht is, lijkt Dogecoin klaar om zijn opwaartse trend te hervatten, aangezien zijn netwerk de afgelopen weken drastisch is uitgebreid.

Het dagelijks actieve adressen-model van IntoTheBlock laat zien dat het aantal nieuwe adressen dat op de Dogecoin-blockchain is gecreëerd, op 28 februari een dieptepunt bereikte met 34.700 adressen per dag. Sindsdien is de netwerkgroei enorm gestegen. Er worden de laatste tijd bijna 60.000 nieuwe adressen per dag aangemaakt en dat is een enorm aantal.

Aantal nieuwe DOGE adressen – Bron: IntoTheBlock

De uitbreiding van het netwerk kan als een zeer optimistisch signaal worden beschouwd, aangezien het wijst op een groei in de gebruikersacceptatie in de loop van de tijd. De kans is groot dat dit ook de prijs van de Dogecoin op gaat drijven.

Wel is het belangrijk dat DOGE boven de weerstandsbarrière van $0,058 sluit. Als dit gebeurd kan de koers stijgen tot richting het hoogste punt ooit van $0,089 dat op 29 januari werd behaald.

Dogecoin koersverloop – Bron: Tradingview

Aan de andere kant zou het een slecht teken zijn als het $0,058 niveau niet doorbroken wordt. De koers zou dan weer kunnen dalen tot richting de $0,048.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten