Blockchain Nieuws, Dogecoin Nieuws

Dogecoin-oprichter bekritiseert Mozilla voor het pauzeren van cryptodonaties

De maker van Dogecoin bekritiseerde Mozilla omdat het een beslissing zou hebben genomen op basis van niks.


Mozilla accepteert crypto niet langer

Op 31 december 2021 tweette Mozilla, de ontwikkelaars van de Firefox internetbrowser, dat het bedrijf crypto’s zoals Dogecoin, Ethereum en Bitcoin als donatie accepteerde. Dit deed het doormiddel van een Bitpay donatielink.

Minder dan een week later werd de campagne echter stopgezet. Dit deden ze omdat ze kritiek kregen van gebruikers en van programmeur Jamie Zawinski, een mede-oprichter van Mozilla. Volgens Zawinski zouden alle betrokkenen zich moeten schamen voor deze beslissing om samen te werken met oplichters.

Zawinski publiceerde daarnaast een blogpost op zijn website en schreef dat het bedrijfsmodel van de crypto-industrie onrealistisch is.

“Ze produceren alleen vervuiling, niets anders, en ze zetten dat om in geld.” Aldus Zawinski.

Hierna besloot Mozilla om cryptodonaties te pauzeren en een interne discussie te voeren over impact van crypto op het milieu. Mozilla zei dat het zijn beleid inzake cryptodonaties zal herzien en zal kijken of het in overeenstemming is met zijn klimaatdoelstellingen.

Als reactie tweette de bedenker van Dogecoin, Billy Markus, zijn afkeuring voor deze acties. Hierbij wees hij op de impact van de dollar en de traditionele bankinfrastructuur.


Wil jij Bitcoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Eerdere kritiek op milieuvriendelijkheid

Eerder in 2021 kondigde Elon Musk, CEO van Tesla, aan dat het bedrijf zou stoppen met het accepteren van Bitcoin. Daarbij verwees hij naar milieuoverwegingen als de belangrijkste reden voor deze verandering. Hierna werd er door de cryptogemeenschap meer aandacht gegeven aan de milieuvriendelijkheid van crypto.

Alex Salnikov, mede-oprichter en hoofd product bij NFT marktplaats Rarible, zei dat de druk om milieuvriendelijker te worden goed kan zijn voor de industrie.

“Extra druk is een goede zaak, aangezien de gemeenschap versnelt om energie-efficiënt te worden met proof-of-stake blockchains.” Aldus Salnikov.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten